Vent et øyeblikk...
800 69 089 åpent i dag kl. 9-21
Chatten er
stengt
Mandag
9-21
Tirsdag
9-21
Onsdag
9-21
Torsdag
9-16
Fredag
9-16
Lørdag
12-17
Søndag
12-17
0 Kurv Meny

Kjøleskap

Kjøleskap

Kjøleskapet har en sentral posisjon på kjøkkenet, og har en viktig oppgave med å holde matvarene kalde og ferske så lenge som mulig. Hos WhiteAway.no kan du velge mellom et bredt sortiment av forskjellige kjøleskap med forskjellig design, kapasiteter, funksjoner og energieffektivitet. Vi har alt fra store brede kjøleskap med plass til alt du måtte ønske, til de mindre minikjøleskapene som kan passe for eksempel på kontoret, eller under en benk. Utover dette har vi varianter i en rekke forskjellige farger og materialer. Fra moderne modeller i rustfritt stål, til retro kjøleskap i fargesprakende rødt. Det er med andre ord lett å finne det kjøleskapet som tilfredsstiller dine krav og behov. Vi har kjente merker som Smeg, Samsung, Bosch, Siemens, Blomberg og Gram og mange andre kvalitetsmerker. Alt til en god pris.

Strømforbruk

Siden kjøleskapet er i drift døgnet rundt er det mest fordelaktig, for både miljøet og lommeboken, å velge en energieffektiv variant. Energieffektiviteten rangeres fra A til G, og måles i kWh. De mest energivennlige kjøleskapene er merket med A+/A++/A+++. Har du et energivennlig kjøleskap vil du spare penger og samtidig skåne miljøet. Et modell merket med A++ vil eksempelvis kunne forbruke opptil 40% mindre strøm sammenlignet med ett i energiklasse A. Et kjøleskap med en kapasitet på omkring 300 liter bruker ca. 140 kWh om året, hvor et miljøvennlig modell, med samme kapasitet, vil kunne ha et strømforbruk helt ned på 71 kWh årlig. Hvis ditt nåværende kjøleskap er gammelt, vil du kanskje spare enda mer penger på å skifte det ut med et nytt.

Forskjellige typer kjøleskap

Det finnes ulike typer kjøleskap, for eksempel frittstående, eller integrerte kjøleskap. De vanligste kjøleskapene er de frittstående. De leveres helt ferdige og klare til montering, og trenger ingen ytterligere paneler. Som følge av dette står man da litt friere med tanke på hvor man vil plassere kjøleskapet, enten det er på kjøkkenet, hobbyrommet eller andre steder.

Et integrert kjøleskap vil bety at det monteres med et panel eller en skapdør som matcher de andre kjøkkenelementene dine. På den måten vil kjøleskapet ditt fremstå som en del av helheten i kjøkkenet. Man må da skaffe det frontpanelet man måtte ønske fra en kjøkkenleverandør siden de leveres uten frontpanel på døren.

Kjølekapasiteten

En vesentlig ting å ta stilling til ved valg av kjøleskap er kjølekapasiteten. Det vil være avgjørende for hvor mye kjøleskapet kan romme. En grunnregel man godt kan ta utgangspunkt i, sier at jo større kjøleskapet er, jo mer energi vil det bruke. Et overfylt kjøleskap vil heller ikke være i stand til å kjøle ned varene dine ordentlig. Derfor er det viktig at du velger et kjøleskap i rett størrelse. Kjøleskapets rommelighet regnes oftest i liter. Som et utgangspunkt kan man starte med et kjøleskap på 150 liter, for så å legge til 50 liter for hver person i husholdningen.

Ventilert kjøling

En funksjon man kan finne på en rekke kjøleskap er ventilert kjøling. Det tas da i bruk avansert sensorteknologi for å holde en jevn temperatur. I praksis vil dette si at matvarene holder seg like bra, uavhengig av hvor de plasseres i kjøleskapet. Man unngår da problemer man gjerne kan se ved vanlige kjøleskap med at matvarene blir frostskadet, eller at de blir dårlige som følge av for høy temperatur.

Øvrige nyttige funksjoner

Man har etter hvert også fått en del andre nyttige funksjoner blant kjøleskap som alle er med på å sikre en bedre funksjon og drift. Eksempelvis har man elektronisk temperaturinnstilling, som gjør det enklere å stille inn den eksakte temperaturen man måtte ønske. En 0-Zone skuff har som hensikt å gi et område der luften er litt lavere og tørrere for at ferske matvarer som kjøtt og fisk skal holde seg lenger. Utover dette har man Softclose funksjon på enkelte dører, som gjør de enklere å åpne og gir en mykere lukking, og LED-belysning, for en bedre og mer energieffektiv belysning inne i kjøleskapet.

Lydnivå

Lydnivået på kjøleskapet kan også være en faktor i bedømmelsen av hvilket skap man skal velge. Dette gjelder spesielt hvis man har et kjøkken med åpenplanløsning Et støysvakt kjøleskap vil gjerne ligge på omtrent 40dB, men man kan skaffe varianter ned mot 33dB. Til sammenligning regnes en normal samtale ofte å ligge på omkring 60 dB.

Generelle tips

Når man skal kjøpe et kjøleskap kan det også lønne seg å måle dimensjonene for tilgjengelig plass der man tenker å plassere det, slik at man vet nøyaktig hvilken høyde, bredde og dybde man er på utkikk etter. Her er det også viktig å huske å beregne noen centimeter ekstra i bakkant av skapet, slik at luften får sirkulere så fritt som mulig. Pass også på å legge inn nok rom til at døren kan åpnes fritt. Man kan også med fordel legge merke til om døren på kjøleskapet kan hengsles om, og om det leveres som høyre ? eller venstrehengslet.

Er du i tvil om hvilket kjøleskap du skal velge, eller har du andre spørsmål om hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe vårt kundeservice på tlf. 800 69 089 eller sende oss en e-post på [email protected]