Vent et øyeblikk...

Bruk rabattkoden: KJOEK10 - Spar 10% på kjøkkenmaskiner - t.o.m 28/7 *Gjelder ikke tilbudsvarer

Vaskemaskin

Vaskemaskin

Vaskemaskinen har en viktig rolle i dagens hjem, de er i ofte hyppig bruk og vi har ofte blitt vant med et visst funksjonsnivå. Det er derfor viktig å være klar over hvilke behov og krav man har. I sortimentet har vi modeller fra produsenter som Whirlpool, Siemens, Bosch, SMEG og LG med flere. Disse har også en rekke forskjellige størrelser, programmer, strømforbruk og sentrifugeringshastigheter.

Vaskemaskinen kan - utover de vanlige hvite - også skaffes i en rekke forskjellige farger, fra svart til rosa og rustfritt stål. Man har altså store valgmuligheter ved kjøp av vaskemaskiner, slik at man kan skaffe en som passer til dine ønsker og behov. Ønskes det integrerte modeller er dette også tilgjengelig.

Utover de vanligste vaskemaskinene har vi også kombinasjonsmodeller som har vaskemaskin og tørketrommel i ett, og toppbetjente varianter.

Hvor stor skal vaskemaskinen være?

Vaskekapasiteten kan på de modellene vi tilbyr, variere fra 3-12 kg. Man kan grovt regne med at ett antrekk - bestående av bukse, genser, sokker og undertøy - for en person, veier 1 kg. For en vanlig familie på 4, vil det mest sannsynlig greie seg med en vaskemaskin med en maksimalkapasitet på 8kg, eller mer hvis man ønsker færre vask. Standardstørrelsen på en vaskemaskin er 60 cm X 60 cm i bredde og dybde. Har man mindre plass i hjemmet, finnes det også modeller med kun 33 cm i dybde. Toppbetjente varianter vil gjerne ha en størrelse på 40 cm X 60 cm.

Energiforbruk

Vi tilbyr en rekke vaskemaskiner med en energiklassifisering fra A+++ og ned til B. Energieffektive modeller er gjerne litt dyrere i innkjøp. Men, når det kommer til vaskemaskiner vil man fort se at prisforskjellen mellom en energieffektiv modell kontra en modell med høyere energiforbruk ofte kan spares inn via strømregningen. Det anbefales derfor å gå for en så energieffektiv modell som mulig. Siden et stort flertall av dagens modeller er i klassifikasjonen A+++, finner du fort en variant som passer overens med dine øvrige krav.

Vaske- og tørkeevne

Dette klassifisere ut i fra en skala fra A til C, der A tilsvarer toppkarakter. Man skal riktig nok være oppmerksom på at selv om en modell med klassifikasjonen A er best, vil ikke dette si at en modell med klassifikasjonen C ikke vasker rent. Det handler mer om evnen til å fjerne virkelig vanskelige flekker fra tøyet. Hvis man vet at man skal vaske mye klær med vanskelige flekker, for eksempel fotballtøy, kan det altså lønne seg å gå for en modell i kategorien A. Dette står oppgitt på produktsiden til hver enkelt modell. Hvor god vaskemaskinen er påvirker også energieffektiviteten til maskinen.

Sentrifugering

Sentrifugeringen henger sammen med maskinens tørkeevne. Sentrifugeringshastigheten ligger på opptil 1600 omdreininger i minuttet. Raskere sentrifugeringshastighet vil fjerne mer fuktighet fra klærne, noe som passer bra ved vasking av klær som krever lang tørketid.

Motortype

Vaskemaskinene leveres enten med børsteløs- eller tradisjonell motor. Tradisjonelle motorer har en kullbørste som danner en elektrisk forbindelse med den bevegelige delen av vaskemaskinens motor. Denne slites ettersom tiden går, og må byttes ut fra tid til annen. Den børsteløse motortypen skiller seg ut ved man har fjernet kullbørsten, og erstattet dette med elektronisk styring. Detter er blant annet med på å gjøre vaskemaskinen mer stillegående.

Program

Vaskemaskinene leveres med en rekke forskjellige program designet for å gjøre vasken så enkel som mulig. I tillegg til mer vanlige programmer, har mange modeller programmer slik som øko-program, hurtigvask, silkefunksjon og dampprogram. Alle disse gjør at man kan spesifisere vasken slik at den blir så skånsom og effektiv som mulig. Dampprogrammene gir eksempelvis muligheten til å rense, utglatting av tøy og fjerning av lukt. Enkelte dampprogram kan også vaske plagg som kun kan tørr renses.

Flere vaskemaskiner leveres også med flere sensorer som registrerer mengde tøy i trommelen, for så å tilpasse mengden vann, tid og vaskemiddel som brukes. Noe som er med på å legge til rette for en så miljøvennlig vask som mulig.

Vi vil gjerne høre fra deg

Er du i tvil om hvilken vaskemaskin du skal velge, eller har du andre spørsmål om hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe vår kundeservice på tlf. 800 69 089. Kontakt oss også gjerne via e-post på info@whiteaway.no.