21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

AEG Oppvaskmaskiner

AEG oppvaskmaskiner

I 1958 så den første AEG fullautomatiske oppvaskmaskin dagens lys, og standarden til en rekke uovertruffne oppvaskmaskiner var lagt. AEG oppvaskmaskiner kombinerer funksjon og form i en høyere enhet, og du får derfor estetikk samt brukervennlighet, hvis du velger en AEG oppvaskmaskin. Men det er forskjell på AEG oppvaskmaskiner, og det er derfor viktig, at du vet, hva du skal være oppmerksom på. Når du velger en AEG oppvaskmaskin, får du nemlig en oppvaskmaskin for en lang periode og derfor er det viktig, at du får den AEG oppvaskmaskin, som matcher dine behov best.

Integrerbar, innebygget eller SlimLine AEG oppvaskmaskin

Det første, du skal overveie, er, om din AEG oppvaskmaskin skal være integrerbar, innebygget eller en SlimLine model. Forskjellen hviler ikke så mye på funksjonene, men på utseende av din AEG oppvaskmaskin. Velger du en integrerbar AEG oppvaskmaskin, leveres den uten front, fordi det skal påmonteres en front, som ligner dine øvrige kjøkken moduler. På den måte vil din AEG oppvaskmaskin bli litt kamuflert. Det gir selvfølgelig et annet visuelt uttrykk enn et kjøkken med en innbygget oppvaskmaskin og samtidig kan den påmonterte front dempe litt ekstra av oppvaskmaskinens lydnivå. En SLimLine AEG oppvaskmaskin måler bare 45 cm i bredden, og den er derfor litt mindre enn de to andre. Til gjengjeld er den lettere å finne plass til samtidig med, at den størrelsesmessig kan romme litt mer enn en bordoppvaskmaskin.

Kapasitet for din AEG oppvaskmaskin

Normalt vil en alminnelig AEG oppvaskmaskin kunne ormme det, som svarer til 12-14 standard kuverter, hvor en SlimLine AEG oppvaskmaskin vil kunne romme 9 standard kuverter. DU kan også få en AEG oppvaskmaskin, som måler det samme i ytre mål, men som har et XXL vaskerom, som kan romme opp til 10 liter mere enn de alminnelige oppvaskmaskiner. Det gir plass til flere standard kuverter eller til store gryter, panner eller lignende. Kapasiteten for din AEG oppvaskmaskin skal naturligvis stemme overens med, hvor fort du kan fylle din oppvaskmaskin. Er dere en stor familie eller har du ofte gjester, skal du minimum velge en AEG oppvaskmaskin til 12-14 kuverter, hvor en litt mindre husstand vil få sitt behov dekket med en SlimLine oppvaskmaskin.

Lydnivå for AEG oppvaskmaskiner

Det er viktig, at din AEG oppvaskmaskin ikke bråker for mye, da det fort kan bli irriterende, idet den ofte vil være plassert i kjøkkenet. Lydnivået for din AEG oppvaskmaskin måles i decibel, som forkortes dB. Med utgangspunkt i ønsket om, at AEG hvitevarer skal være perfekte i både form og funksjon, blir de fleste AEG oppvaskmaskiner fremstillet ytters støysvake. Decivelnivået for AEG oppvaskmaskiner ligger mellom 39-47 dB, hvilket er i den gode ende av skalen. Spennet mellom de to sifre kan naturligvis godt høres, så hvis du ønsker en meget lydsvak oppvaskmaskin, skal du velge en AEG oppvaskmaskin med 39 dB.

Energiklasse

Energiklasse defineres på skala fra A til G, hvor A er den beste merking. A kan ytterlige gradbøyes til A+ og A++, hvor to plusser naturligvis er det beste. Energiklasse er et uttrykk for, hvor energivennlig din AEG oppvaskmaskin er, og det vurderes ut i fra oppvaskmaskinens energiforbruk og vannforbruk. Energiforbruk vil inne for energimerke A være nogenlunde lik for alle AEG oppvaskmaskiner, og den egentlige faktor blir derfor vannforbruket for din AEG oppvaskmaskin. Vannforbruket fastsettes ut fra, hvor mange liter vann din AEG oppvaskmaskin bruker pr. oppvask, og det kan variere med hele 5 liter på de forskjellige AEG modellene. I forhold til din vannregning kan det derfor betale seg å gjøre seg noen grundige tanker om, hvor høyt vannforbruket må være.

Vær oppmerksom på at i mars 2021 kommer en ny energiskala. Den nye energimerkingen går fra A-G (uten pluss), og det er nye testmåter og krav. Du kan lese alt om den nye energimerkingen her.

Er du i tvil om hvilken AEG oppvaskmaskin du skal velge eller har du andre spørsmål angående AEG hvitevarer, så er du naturligvis velkommen til å kontakte WhiteAway.no's kunde service på tlf. 21 95 92 08.

Favoritter

Lukk