21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
stengt

Favoritter

Lukk
Favoritter
0 Kurv
Meny

Få 5-30 % på alle hvitevarer*

*Kan ikke kombineres med andre tilbud eller prismatch. Gjelder t.o.m. 21/9-17.

×

STØVSUGERE

Støvsugere

Vi har et bredt utvalg av støvsugere i vårt sortiment, fra kjente produsenter som Electrolux, Bosch, iRobot og Adelberg. Det finne en rekke forskjellige varianter til ulikt bruk, samtidig som det er noen sentrale faktorer man gjerne bør overveie får man bestemmer seg for hvilken støvsuger man skal kjøpe. Dette kan være om man skal ha med eller uten pose, lydnivået, arbeidsradiusen eller om man ønsker HEPA filter.

Håndstøvsugere

Håndstøvsugere er et vanlig hjelpemiddel i hjemmet som brukes til å nå de områdene som er vanskeligst å nå i huset eller bilen. Disse er hyppig benyttet som følge av de er raske og enkle i drift når det kommer til å suge opp skitt og støv. Slike håndholdte støvsugere er da drevet av oppladbare batterier, slik at de er meget anvendelige. Man ser også gjerne at disse modellene er nokså rimelige. Slike håndholdte støvsugere er riktig nok ikke beregnet som en erstatning til de større tradisjonelle støvsugerne.

Robotstøvsugere

Dette er den nyeste trenden innen støvsugere, og disse kan være ideelle for deg hvis du ønsker å spare tid siden robotstøvsugerne i utgangspunktet er selvdrevne, selvrensende, og selvladende. Enkelte modeller anbefales ikke brukt på ubehandlede gulv og laminat, så les produktspesifikasjonene nøye.

Pose eller poseløs?

Om man ønsker en poseløs støvsuger, eller velger en modell med pose, kommer an på smak og behag. Det er visse forskjeller man bør være oppmerksomme på. Poseløse varianter vil suge støvet opp og igjennom et filter, før det ender opp i en gjennomsiktig beholder. Man kan da lett se når maskinen nærmer seg tømming, og dette kan gjøres et utall ganger. Siden man slipper å kjøpe inn poser, vil dette kunne være en god langsiktig investering. Baksiden med disse modellene er at de gjerne kan ha et litt høyere lydnivå, samtidig som man fra tid til annen må skifte filter.

Modellene med pose har ofte en noe større lagringskapasitet, men det til gjengjeld vanskeligere å se om posen er full eller ikke. Har man husdyr som røyter kan det være mest praktisk med en posestøvsuger siden disse kan være noe enklere å tømme i forhold til å rengjøre filteret på poseløse modeller. Baksiden er dog at posene gjerne må byttes hyppig og kan utgjøre en viss kostnad.

Lydnivå

Et av de mest sentrale punktene ved innkjøp av en ny støvsuger er dens lydnivå. Av nåtidens støvsugere tilstreber produsentene å finne den perfekte kombinasjonen mellom effekt og lydnivå. Dermed finner man en rekke støvsugere med et lydnivå på om lag 60dB, noe som tilsvarer det samme lydnivå man regner en vanlig samtale mellom to personer å ligge på.

Sugestyrke

Motoreffekten på støvsugere ligger vanligvis på mellom 1000- 2000 W. Dette har ingen automatisk sammenheng med sugeeffekten på en støvsuger, men har mer å gjøre med energieffektiviteten. Man kan også nå få energivennlige støvsugere. Sugeeffekten avgjøres i større grad av luftgjennomstrømningen på maskinen. Denne måles i antall liter per sekund, og jo høyere verdi, jo høyere er sugeeffekten.

Arbeidsradius

Lengden på støvsugerens ledning er også en viktig faktor ved innkjøp. Jo lengre ledningen er, jo lengre vil støvsugerens arbeidsradius være, og man slipper å bytte stikkontakt like hyppig. Man må huske at mange modeller også er utstyrt med teleskoprør, noe som ytterligere utvider rekkevidden.

Allergiker?

Mange støvsugere i dagens marked er utstyrt med HEPA filter. Dette er en forkortelse på High Efficiency Particulate Air. I praksis vil dette si at disse allergivennlige støvsugerne er i stand til å fjerne allergener som mugg, støv og røyk fra luften. Der vanlige støvsugere gjerne ikke klarer å holde alle partiklene inne i maskinen, vil maskiner med HEPA filter holde disse mikropartiklene samlet. Er man allergiker eller er generelt opptatt av god luftkvalitet, vil disse støvsugerne være ideelle.

Favoritter

Lukk