Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

10 ting du kan gjøre rent med tannbørsten

Tannbørsten kan brukes til så mangt. Her er 10 opplagte steder hvor tannbørsten blir det beste hjelpemidlet du har. Den kan nemlig mye mer enn å bare pusse tenner. 

1. Tetningslisten på kjøleskap og fryser

Tetningslisten i kjøleskaps- eller fryserdøren er ikke alltid enkel å få ren med en kjøkkenfille. Og kanskje har du ikke tenkt over at den gjerne trenger å vaskes? Finn frem en skål med varmt vann og oppvaskmiddel. Dypp tannbørsten i og skrubb løs. Tørk over med en tørr klut.

LES OGSÅ: Tipsene som holder kjøleskapet rent og luktfritt

2. Dreieknappene på komfyren 

Det samler seg raskt fett, smuss og smuler på dreieknappene på komfyren eller ovnen. Selv om du har push/pull knapper kan det nå å sette seg både saus og smuler på dem. Her kan det bli nødvendig å dyppe tannbørsten direkte i et oppvaskmiddel, for å få fjernet fettflekker.Husk å tørke over med en våt klut etterpå, så det ikke legger seg såpe i rillene på knappene. *LES OGSÅ: Slik gjør du platetoppen ren

3. Kanten langs vasken

Håndvasken gjøres rent både titt og ofte, men husker du å vaske langs kanten, der den møter bordkanten? Smuss og støv kan lett sette seg i klemme, men med tannbørsten kommer du til. 

4. Stikkontakten og dørhåndtaket

Vi rører ofte ved stikkontaktene og dørhåndtakene og da blir også lett skitne. Dessuten fanger de opp støv og partikler i luften. Ta tannbørsten fatt, fukt den, men ikke for mye, og børst løs.

Bruk en tannbørste til å gjøre ren stikkontakten.

5. Amaturer og avløp

La oss vende tilbake til vaske. Selv om vasken er skrubbet ren, er det ikke alltid like enkelt å nå til på avløp og amatur. Spesielt rundt kantene. Tannbørstene kommer til selv på smale steder, så bruk den til å skrubbe løs der du kan. Er det kalk som har satt seg fast kan du prøve å la eddik sitte på noen minutter, før du børster løs.

6. Dør- og vinduskarmer og lister

Insekter og edderkopper liker seg godt i både dør- og vinduskarmer. Bruk en støvkost eller klut først, for å fjerne det som kan nås. Tannbørsten kan brukes langs listene, så du er sikker på at du får med deg alt. En tørr tannbørste kan også brukes til å fjerne støv langs listene i taket og på gulvet. 

Lei av å lese? Se flere av tipsene på YouTube i stedet.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/hf93sHU9w1o

7. Tastaturet på den bærbare PC-en

Vi bruker mye tid på dataen og tastaturet er en ekte støvsamler. Du har sikkert spist og drukket, mens du taster løs, og da faller det gjerne noen smuler ned på tastaturet. En tørr tannbørste kan hjelpe deg med å få fjernet det meste av grumset, bare vær forsiktig så du ikke fanger børstehårene under tastene.

8. Fugene på flisegulvet

Støvsugeren eller gulvkluten er ikke alltid like god til å få med seg det som legger seg i fugene på flisegulvet. Dypp tannbørsten i skurekrem til fliser og børst løs mellom flisene. Tørk over med en klut til slutt, så du får fjernet såperestene.

Bruk tannbørsten til å gjøre ren fugene på flisegulvet.

9. Puss smykkene og bunadssølvet

Hvis smykkene har ligget litt for lenge i smykkeskrinet, kan de godt bli litt matte og støvete. En bløt tannbørste kan hjelpe med det verste, og du kan eventuelt kombinere tannbørstingen med litt oppvaskmiddel. Metall mot metall kan skape risser i smykkene, så la dem ligge på en håndkle.Fyll en skål med vann og oppvaskmiddel og la smykkene ligge litt i vannet før du børste forsiktig med en myk, eller en gamme tannbørste.

10. Gjør rent toalettet

Det gjemmer seg en del støv og smuss på innsiden av toalettet, spesielt oppe under kantene. En tannbørste kan lett få fatt på det som gjemmer seg.

Tannbørsten kan gjenbrukes

Hvis du ikke vil kjøpe nye tannbørster hele tiden, kan du faktisk bare vaske dem. Du kan også kjøpe etter farge, så du kun bruker en blå tannbørste til å vaske f.eks. toalettet, mens du bruker en grønn til å gjøre rent ting på kjøkkenet. Det viktigste er at du ikke legger dem et sted hvor de kan forveksles med dem du bruker til tennene. 

Flere gode rengjøringstips

Artige tips
Rengjøring

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk