Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

5 gode råd som gjør at tørketrommelen virker optimalt

Du sparer penger på å holde tørketrommelen i tipp topp stand. Her får du 5 gode råd som hjelper deg med å bruke tørketrommelen på en best mulig måte.

Sentrifuger klærne

Tørketrommelen må jobbe hardere når du ikke sentrifugerer klærne i vaskemaskinen. Når du sentrifugerer presses vannet ut av tekstilene, og alt etter hvor hardt du sentrifugerer blir det mindre vann igjen i klærne.

Mindre vann i klesvasken betyr at maskinen bruker mindre tid og energi på å tørke, og da kan du spare noen kroner på strømregningen. Ha i mente at det ikke er alle tekstiler som tåler å sentrifugeres for hardt.

Sorter klesvasken

Akkurat som ved sentrifugeringen, tåler forskjellige typer klær og materialer varme ulikt. Altså er det en god ide å sortere klærne, før du hiver dem i tørketrommelen.Noen klesplagg skal ikke tørkes i det hele tatt, f.eks. ull. Er du i tvil, kan du alltids sjekke vaskelappen.

Tørkeballene hjelper luften med å sirkulere i trommelen, slik at tørkingen ikke tar så lang tid.

Unngå å overfylle

Jo mer klær du putter i tørketrommelen, desto lengre tid tar det å tørke dem. Og hvis du fyller den helt opp, kan klærne faktisk ikke bevege seg inne i trommelen, og det forlenger tørketiden enda mer.Det er en god ide å ta en kikk på bruksanvisningen, for å se hvor mye trommelen faktisk kan tørke, og så følge det til punkt og prikke. 

Bruk tørkeballer

Tørkeballene er spesiallaget til tørking i tørketromler og hjelper luften med å sirkulere i trommelen, slik at tørkingen ikke tar så lang tid. Når trommelen går i gang, sørger ballene for at klærne ikke henger sammen, slik at den varme luften kommer inn i mellom klærne. Dermed tørker klærne raskere.

Rens lofilteret

Tørketrommelen sender varm luft gjennom lofilteret og her setter støvet seg. Hvis du ikke renser filteret, er det vanskelig for den varme luften å slippe gjennom. Det betyr igjen at tørketrommelen må bruke mer energi på å lage varm luft for å tørke klærne. Derfor er det smart å gjøre det til en rutine, å tømme filteret etter hver tørk. Det betaler seg. Det var våre fem beste råd til å holde tørketrommelen i toppform. Er det noen vi har glemt? Kanskje har du har andre gode råd? Skriv gjerne en kommentar og del dem med oss. 

Flere tips til vaskerommet

Sparetips
Vedlikehold

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk