Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
 • Mandag9-19
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

5 tips som holder kjøkkenbenken ryddig, også når du lager mat

Det er ikke alltid like lett å holde kjøkkenet ryddig i en travel hverdag. Men med disse 5 tipsene blir det gjerne litt enklere å holde rotet i sjakk.

1. Rydd opp før du starter

Hvis du gjør det til en god vane å starte med et noenlunde ryddet kjøkken, blir det også enklere å minske rotet, når du setter i gang med matlagingen.

Ta ut av oppvaskmaskinen

Derfor er det en god ide å tømme oppvaskmaskinen, så den står klar til skitne redskaper og middagsservise. Hvis det står brukt servise på benken, platetoppen eller i vasken, kan du sette det i oppvaskmaskinen, så du har vasken fri til å vaske frukt og grønt, og benken og platetoppen fri til å kokkelere på.

Tørk over kjøkkenbenken og komfyren

Det høres kanskje merkelig ut å rydde opp før du lager mat. Kommer du ikke egentlig til å rote mer? Jo, er svaret, men det er et men. Jobben blir nemlig bare større hvis du lar vær med å rydde opp, før du setter i gang.Derfor er det lurt å tørke over komfyren, så du ikke brenner på fettrestene fra middagen dagen før, og kjøkkenbenken så du har et ryddig utgangspunkt. Så slipper du å skulle skrubbe hardt på gjenstridige flekker senere.

ha avfallet i en bolle

2. Bruk en avfallsskål til å samle opp matavfallet  

Plastikkbeholdere fra champignon, tomater, og annen frukt og grønt ryker som regel rett i søpla. Men bruker du dem, eller en bolle, til å samle matavfall i, så slipper du at kjøkkenbenken flyter over med plastikk, grønnsaksskrell og eggeskall.I stedet kan du bare tømme skålen i søpla eller kaste plastikkbeholderen rett i søppelspannet. 

3. Bruk samme redskap flere ganger

En av de gode tingene med en foodprosessor, er at den kan brukes til så mangt. Skal du f.eks. raspe gulerøtter, eller snitte løk, kan du faktisk gjøre begge deler i samme maskin. Du skal bare bytte mellom forskjellige skiver og skylle beholderen mellom hver gang, hvis ingrediensene skal brukes hver for seg. Eller kjøre alt i samme, hvis du f.eks. skal lage wok.

ingredienser

4. Mål opp ingredienser og krydder

Er du glad i å bake og lage mat, og bruker mange forskjellige ingredienser og krydder? Så vet du at det kan være vanskelig å holde styr på hva som skal i når, og hvor mye. En god vane, som flere kokker også har, er å måle opp noen av tingene på forhånd. For å unngå å ha for mange skåler, kan du måle tørre ingredienser i samme skål, hvis det skal i samtidig.  

Lag en kryddertallerken

Lager du asiatisk mat, skal det mye krydder i middagen, spesielt i det indiske kjøkkenet. Et tips, som jeg faktisk fikk på indisk matlagingskurs, er å måle opp alle krydderiene på forhånd og samle dem på èn stor tallerken.Da blir det også enklere å følge oppskriften, når noe skal i først, noe senere og annet helt tilslutt osv. I tillegg så slipper du å lete kjøkkenet rundt etter den ene tingen, som du har glemt. 

5. Sett ting på plass etter hvert

Når du er i gang med å lage mat, så er det fristende å la alt stå på kjøkkenbenken, eller sette ting i vasken. Men tar du deg tid til å:

 • sette ingredienser på plass i skapet,
 • skitne tallerkener, målebegre og skjeer i oppvaskmaskinen,
 • og tømmer avfallskålen i søpla,
 • så er det minimalt med jobb igjen når middagen skal serveres. 

Da kan du også slappe av foran TV-en eller datamaskinen, når middagen er spist. Den store ryddejobben er nemlig gjort allerede.

Flere gode kjøkkentips

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk