Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-16
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Gode råd

5 tips til å unngå hvite flekker på nyvaskede klær

Hvite striper, flekker på klærne og dårlig lukt i maskinen. Det er nok ikke det man forventer seg når man vasker klærne med vaskemiddel, men det kan faktisk bli resultatet, hvis du ikke gjør det riktig. Les med videre, og finn ut hvordan du unngår å få hvite flekker på nyvaskede klær.  

Bruk riktig mengde vaskemiddel

Når du putter for mye vaskemiddel i maskinen øker risikoen for, at du sitter igjen med klær med hvite flekker og striper. Vaskemiddelet som er til overs kan faktisk finne på å gjemme seg i maskinen, og her ligger det og råtner og lager dårlig stemning.Les nøye etter på forpakningen og følg anbefalingene. Og er du fortsatt usikker kan du lese våre råd til hvordan du velger riktig mengde vaskemiddel.

Ikke fyll for mye klær i maskinen

Putter du for mye klær i vaskemaskinen? Det er viktig å gi maskinen rom til å puste. Hvis du putter i mer klær enn det maskinen kan tåle, så risikerer du faktisk at den ikke skyller klærne ordentlig, og at vaskemiddelet setter seg i sømmene eller i foldene på klærne. Lurer du på hvordan du sjekker, at maskinen ikke er for fylt opp med for mye klær? En enkel tommelfingerregel er at det skal være plass til å holde hånden loddrett mellom klesvasken og taket i trommelen.

Bruk flytende vaskemiddel

Når du vasker klær, står valget oftest mellom flytende vaskemiddel og vaskepulver. Fordelen med flytende vaskemiddel er at det allerede er oppløst.Klumper vaskepulveret seg, og setter seg på klærne, kan det være et tegn på at det ikke er av spesielt god kvalitet, at du bruker for mye av det, eller at du vasker for mye klær om gangen. En enkel løsning er altså å gå over til den flytende varianten.

Kjør kokevask én gang i ny og ne 

Såperester på klærne kan tyde på at du har en vaskemaskin som ikke er spesielt ren. Vasker du mye på lave temperaturer kan det være at vannet ikke klarer å skylle vekk såperestene, som i stedet tar opp bolig på innsiden av gummilisten i døra.Vil du være helt sikker på at vaskemaskinen er ren, bør du kjøre en kokevask én gang i ny og ne. Alternativt kan du kjøre et ekstra skylleprogram for å få vaskemiddelet ut av klærne.

Men igjen, hvis du vasker med riktige mengde vaskemiddel og ikke overfyller maskinen, så burde det ikke være behov for det.

Gjør rent i vaskemiddelskuffen

Gjør rent i vaskemiddelskuffen

Lar du skuffen med vaskemiddel seile sin egen sjø? Såperestene her kan finne på å bli med i maskinen, og de som er igjen lukter ikke spesielt godt etter en stund. Sørger du for å gjøre rent jevnlig slipper du det problemet. Noen av skuffene kan faktisk komme i oppvaskmaskinen og da blir det jo ikke enklere. Vi håper du har fått noen ekstra våpen i kampen mot hvitflekkene og dårlig lukt i maskinen. Har du du andre tips eller kjerringråd, vil vi gjerne høre dem.

Flere tips til vaskemaskinen 

Rengjøring
Hjelp og svar

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk