Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

8 fantastiske rengjøringstips med natron

Visste du, at natron kan gjøre rengjøringen av nesten alt lettere? Natron, eller natriumhydrogenkarbonat, er et naturlig hevemiddel som blir brukt til baking, og er å finne i bakepulver. Men når du ikke bruker det til å bake med, kan du bruke det til rengjøring. Vi gir deg 8 gode råd for rengjøring med natron.

1. Fjern merker fra veggen

Har du skrapt et møbel mot veggen, eller har den lille tegnet verdens flotteste tegning på veggen i stedet for på papiret? Natron får jobben gjort. Du lager bare en 50/50-blanding av natron og vann og skrubber merket på veggen med en svamp. Merket er borte på rekordtid!

2. Rens dine avløp

Natron kan også hjelpe deg med å rense avløpene dine og løse opp tilstoppelser. Du heller enkelt og greit bare 1 kopp natron direkte i avløpet og lar det sitte i en times tid. Deretter koker du 2 kopper vanlig eddik, heller det i avløpet og skyller etter med varmt vann. Så er både lukt og tilstoppelser borte.

3. Rengjøring av fugene på badet

Ved å drysse natron på fugene og deretter spyle vann på kan du lett fjerne skitt og smuss fra fugene med en børste. Det virker overraskende fort.

ovnrengoering med natron

4. Gjør rent i ovnen din

Hvis ovnen din ikke har et selvrensingsprogram, kan du gjøre rengjøringen med natron. Du sprøyter ganske enkelt vanlig eddik på innsiden av ovnen og drysser natron over. La det sitte i ca. 30 minutter og skrubb etter med en svamp eller våt klut. Du trenger slettes ikke dyre spesialrengjøringsmidler!

5. Forsterk rengjøringsmidler

Hvis rengjøringsmidlene dine ikke er sterke nok, kan du tilsette natron. Natron hjelper med å løsne de verste forsamlingene av skitt. Selv det mest vanlige rengjøringsmiddel kan bli mer effektiv av å få tilsatt natron.

vaske med natron

6. Tilsett til vaskemiddel

På samme måte som at du kan forsterke rengjøringsmidlene dine, kan du også tilsette en kopp natron i vaskemidlet ditt. Det hjelper med å fjerne lukt og fremhever fargene i klærne dine. Det er nesten magi!

7. Fjern lukt fra teppene dine

Har du opplevd å komme hjem, gå inn døren, og bli truffet av en bestemt lukt som er vanskelig å plassere? Det er muligens teppene dine, som fungerer som svamper når det kommer til luktstoffer. Men på samme måte som natron kan fjerne lukt fra klærne dine, kan det også gjøre det for teppene dine. Du trenger bare å drysse natron ut over teppet ditt, la det ligge i ca. 30 minutter og så bruke din støvsuger for å støvsuge teppet. Hvis det er virkelig ille, kan du eventuelt drysse natron ut om kvelden og la det ligge over natten.

8. Ha natron i kattedoen

Hvis du har katt, vet du akkurat hvordan en kattedo lukter. Men hvis du har natron i kattedoen hver gang du skifter kattesand, sørger natronen for å samle opp lukten, så det ikke lukter kattedo i hele hjemmet ditt.

Trenger du å se utførelsen av noen av tipsene? Ta en titt på denne videoen (Merk : Videoen er på engelsk).

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=4ciahsfuzXM

OBS: I videoen er det to andre tips, hvor du kan bruke natron som deodorant eller til å fjerne hårprodukter fra håret ditt. Vi anbefaler at du unngår å bruke disse tipsene, fordi det i videoens kommentarfelt er kommentarer fra folk som har opplevd at natron framkaller utslett i huden deres.

Flere rengjøringstips

Rengjøring

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk