Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

8 ting du ikke visste du kan lage i et vaffeljern

Er du glad i vafler, har du sikkert et vaffeljern stående hjemme i kjøkkenskapet. Men visste du at du kan bruke det til mye mer enn å bare lage vafler?

1. Toast

Liker du å lage ostesmørbrød? Så har du kanskje tenkt at du trenger et toastjern, når du skal lage en toast med ost. Men vaffeljernet gjør jobben like godt, og i tillegg får du et morsomt mønster på brødskiva.

Smør brødet med smør på begge sider (på utsiden og innsiden), legg ost imellom, og stek toasten i vaffeljernet til den blir fin og gyllen. Ha i det du har lyst til. Lag for eksempel toast Hawaii med ananas, eller en italiensk vri med tomat, mozzarella og basilikum.

Du kan også tenke litt alternativt, og lage potetlomper, fajitas eller tyrkiske flatbrød i vaffeljernet. Perfekt til en rask lunsj, som kan serveres med salat. Se f.eks. Dagens Næringslivs oppskrift på ostelompe med salat.

2. Bacon

Trodde du at bacon kun kan lages på stekepannen? Nei, det kan også stekes i vaffeljernet. Perfekt når du bare skal ha en skive eller to til brødskiva. Resultatet blir både sprøtt og godt, og så slipper du at det skvetter over det hele. Et godt tips er likevel å plassere vaffeljernet under ventilatoren, så stekosen ikke fyller kjøkkenet.

3. Egg

Lager du eggerøre, omelett eller speilegg, kan du også prøve dette i vaffeljernet. Du skal bare huske å smøre jernet godt. Lag f.eks. speilegg ved å knekke egget direkte på platen. Pass bare på å ikke lukke vaffeljernet eller vende egget rundt, da risikerer du nemlig at plommen løper ut.

LES OGSÅ: 5 smarte tips til raskere matlaging

4. Grillede grønnsaker og frukt

Olje, salt og asparges, er alt du skal bruke for å få litt grillstemning innomhus. Pensle asparges med olje, dryss over salt og grill i vaffeljernet.

I prinsippet kan du grille all slags frukt og grønt på denne måten. F.eks. aubergine, sopp, bifftomater og squash, men også søte frukter som ananas, fersken eller nektarin. Frukten kan f.eks. servers varm med litt vaniljeis.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=cLmUcj8zJBA

5. Potetlomper

I videoen over viser vaffelgutten fra Wilfa deg hvordan du lager potetlomper i vaffeljernet. Alt du trenger er 1 kg poteter, 3 dl mel og 1 ts salt. Flere sprøe oppskrifter finner du på Wilfa sin Youtbe kanal.

6. Brownies

En god og saftig brownie er kanskje aller best, når den nesten er rå i midten. Lager du den i et belgisk vaffeljern, så får du en litt tykkere brownie. Men du kan også lage den i et alminnelig vaffeljern, her fungerer det best med et tynnere lag. Resultatet blir nærmest som en brownie/sjokoladekjeks. Sprø utenpå, myk inni.

LES OGSÅ: Enkel smuldrepai med pærer

Belgisk vaffeljern eller vanlig vaffeljern

I YouTube-klippet nedenunder brukes det et belgisk vaffeljern, men du kan saktens lage alle disse oppskriftene i det vaffeljernet du har hjemme. Det eneste du bør ha i mente er at jernet ikke kan lukkes helt, og at du prøver deg frem med porsjonene, så det ikke griser eller flyter over.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/JAR79OAuRZ4

Tips til matlaging

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk