Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Derfor tørker ikke vask-tørk maskinen som den skal

Blir ikke klærne helt tørre i vask-tørk maskinen? Her får du tre mulige grunner og tre 'easy fixes', som kan være løsningen på akkurat ditt problem. 

2 i én løsningen til deg med lite plass

En vask-tørkmaskin er genial, nettopp fordi du får en 2-i-1 maskin som tar halve plassen. Vaskemaskinen og tørketrommelen er ikke spesielt små i størrelsen, så i en liten leilighet, eller på hybelen, kan en 2-i-1 løsning gjøre et hav av forskjell.

Så hva er problemet?

Tørkingen i en kombinert vask-tørkmaskin virker i prinsippet på samme måten som i en vanlig kondenstrommel, men i stedet for å kvitte seg med dampen, ved å avkjøle den med luft fra omgivelsene, avkjøler vask-tørkmaskinen dampen med vann.

Tørkefunksjonen er ikke fult så effektiv 

Med andre ord er ikke tørkefunksjonen i vask-tørkmaskinen fullt så effektiv som i en alminnelig tørketrommel. Men er det trangt om plassen, er denne maskinen ofte det beste alternativet. Og faktisk kan det være andre grunner til at klærne dine ikke tørker så godt.

Maskinen er overfylt med klær.

Maskinen er overfylt med klær

Når du fyller for mye klær i vask-tørkmaskinen, går det også ut over tørkeevnen. Vask-tørkmaskinen har nemlig halvparten så stor tørkekapasitet som den har vaskekapasitet. Fyller du vaskemaskinen helt opp når du skal vaske, så skal du ta ut halvparten, før du setter tørkeprogrammet i gang. For å gjøre det helt enkelt kan du jo bare nøyes med å fylle i en halv maskin, og så tørke klærne som normalt. 

Klærne får ikke lov til å dampe fra seg

I vask-tørk maskinen tørkes klærne på en høyere temperatur enn i en alminnelig tørketrommel. Det vil si at klærne ofte føles varme og fuktige, når du tar dem ut av trommelen. Lar du klærne dampe fra seg, før du legger dem sammen, blir de også helt tørre før de legges på plass i skapet. 

Filteret er ikke gjort helt rent

I en normal tørketrommel setter loen fra klærne seg fast i lofilteret ved døren, men så enkelt er det ikke i vask tørkmaskinen. Her setter loen seg fast nede ved pumpen, og skal fjernes jevnlig. Hvis ikke du fjerner loen ofte nok, vil det også kunne påvirke tørkeevnen til maskinen.

Trenger du flere gode råd til klesvasken?

Hjelp og svar
Vedlikehold

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk