Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Dessert med bjørnebærmousse og oreobunn

Vår dessertkokk Rebecca har satt sammen en fantastisk dessert med frisk bjørnebær-mousse på en deilig og mektig oreo-bunn. Synes du det lyder spennende? Les med, vi gir deg oppskriften og også en video på hvordan det skal gjøres.

Hva er det med Oreos?

Oreo er en amerikansk merkevare, som produseres av matvaregiganten Nabisco. Kjeksen har aner helt tilbake til 1912 og selv om den ikke har vært like lenge i Norge, har den blitt svært så populær. Kjeksen består av to runde og mørke sjokoladekjeks og har en hvit vaniljekrem i midten.  

Oreo skal spises på en spesiell måte

Gjennom reklamer og tv-serier har man lært at den berømte sjokoladekjeksen skal spises på en spesiell måte. Først skal man vri toppen og bunnen fra hverandre, så skal kremen slikkes av, før toppen og bunnen spises etter å ha blitt dyppet i melk.

Kjeksen ble først introdusert i Norge gjennom kiosk-kjeden Deli de Luca, men fås nå i langt de fleste dagligvarebutikker. Mye av grunnen til at den har blitt så populær i Norge skyldes Oreo kaken, også kjent som Oreo Dream, en typisk ostekake med knuste oreo kjeks og sjokolademousse.

dessert med oreo kjeks

Ingredienser

Oreo-bunn
* 1 pakke oreo kjeks
* Ca. 60 gr smør

Bjørnebærmousse * 2 ½ plater gelatin
* ¼ dl vann
* 250 gram bjørnebær
* 1 ½-2 ss melis
* ½ ts vaniljesukker
* ½ dl crème fraîche
* 1 eggehvite(kald)
* Lakrisgranulat (valgfritt)  

Lag Oreo-bunnen

Smelt smøret i mikrobølgeovnen, eller i en kasserolle. Ha Oreo kjeksene i en foodprosessor og kjør til de er helt fine. Hell smøret i og kjør til det er blandet. Kle en form med bakepapir og legg de små formene på. Press kjeksmassen inn i formene og sett dem på kjøl. 

Lag bjørnebær moussen

Fyll kaldt vann i en skål og legg gelatin platene i. La dem ligge i vannet til de er bløte, det tar ca. 5 til 10 minutter. Kok opp ¼ dl vann, bruk eventuelt vannkokeren. Hell vannet av gelatinen, klem det kalde vannet ut og legg dem tilbake i skålen. Hell over ¼ dl kokende vann. Bruk en gaffel til å blande ut gelatin platene, til det ikke er flere klumper.   

Blend bærene fint

Mål opp 200 gram bjørnebær, du kan godt bruke frosne, da skal de bare tines først. Blend dem fint. Fin fram en fin sikt og sett den over en stor skål. Hell i bjørnebær saften og sil steinene fra. Bruk en skje for å få presse med all saften. Mål opp melis, vaniljesukker og crème fraîche og vend det inn i saften med en slikkepott.

Pisk eggehviten stiv

Del egget, eggehviten skal i en skål, eggeplommen i en annen.  Hell den kalde eggehviten i en bolle og ta frem håndmikseren. Pisk den stiv. Vend den stivpiskede eggehviten inn i bjørnebærblandingen, forsiktig for å ikke miste luften. Ha i gelatinen og vend den forsiktig inn med slikkepotten.

Legg et bær i midten av formene og hell moussen over. Sett formene inn i kjøleskapet. Server med et dryss av lakrisgranulat eller med en oreo kjeks ovenpå moussen.

Desserter

Rebecca fra WhiteAway

Rebecca er utdannet kokk. Hun er ekspert på desserter og kan trylle frem fargerike og smakfulle retter så lett som ingenting. Hun henter inspirasjon fra andre kulturer og elsker å reise.

Favoritter

Lukk