Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Dropp posesuppen og lag tomatsuppen selv

Er du tilhenger av posesuppe? Hva hvis jeg sier at det går nesten like raskt å lage en hjemmelaget versjon? Denne tomatsuppe-oppskriften er kanskje enkel, men resultatet er imponerende.

Fordelen med hjemmelaget - du vet hva du får

Det er ikke til å komme unna at posesuppen er enkel og rask å lage, og at den ikke koster spesielt mye. Som regel skal du kun tilsette vann, men hva er det i resten? Selv om suppen smaker godt, pleier det være mye salt og sukker i den. Lager du den selv, vet du akkurat hva du har i og den er fortsatt like billig.

... og ingrediensen, de har du i skapet

Den hjemmelagde versjonen er nesten like enkel som posen, du skal kun bruke løk og buljong og tomater på boks. Høres det ut som noe du har i skapet? Tenkte meg deg. Dropp posesuppen og ta kokkekniven fatt - det kommer du ikke til å angre på.

loek og hvitloek ingredienser-1

Ingredienser

  • 0,5 desiliter kylling buljong
  • 3 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje solsikkeolje
  • 1 finhakket løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 spiseskjeer tomatpure 
  • 400 gram hakkede tomater
  • 400 gram tomat passata
  • 1 håndfull cherry tomater 
  • ca. 8 dl vann
  • 0,5-1 teskje timian
  • 0,5-1 teskje oregano
  • 0,5-1,5 teskjeer sukker
  • Salt og friskvernet pepper

Forslag til tilbehør

  • Kokt makaroni
  • Kokte egg
  • Krutonger
  • Revet ost (manchengo og pecorino smaker ekstra godt) 
  • Rømme eller creme fraiche

Surre, koke og blende 

Start med å finhakke løk og hvitløk. Hell olje og smør i kasserollen og stek løken og hvitløken på svak varme til den blir blank og fin. Tilsett timian og oregano og la det surre litt til før du tilsetter cherry tomater og tomater på boks. Jeg pleier å skylle boksene for å få med all tomaten, det blir ca. 8 dl vann.Tilsett kylling buljongen. Normalt pleier jeg å lage min egen, som jeg fryser ned i porsjoner, men hvis du ikke har tid til det, kan du gjerne bruke buljongterninger blandet ut i vann. La det hele koke opp og smak til med sukker, pepper og salt. La  suppen småputre i 5-10 minutter.

Synes du det er rart at jeg bruker sukker?

Sukker hjelper til med å fremheve smaken på tomatene, slik at du får en mer balansert tomatsuppe. Du kan bare prøve deg fram med mengden, og eventuelt bruke cocktail tomater på boks, som er litt mer søte i det.

Det finnes en snarvei

Jeg pleier å blende tomatsuppen med en blender fordi jeg er glad for den myke konsistensen, men skal det gå ekstra raskt fins det en snarvei. Du kan nemlig lage en "ferdigblandet versjon", uten å blende. Da skal du bare bruke tomat passata i stedet for hakkede tomater og droppe å putte i cherry tomatene.Når suppen er ferdig, kan du helle den i en ildfast skål, og stille den på bordet. Rasp ost og sett frem skåler med kokt makaroni, rømme og krutonger. Nyt!

Del oppskriftene dine med oss

Det er så mange gode suppeoppskrifter og kanskje sitter du med en som vi andre bare må prøve? Del gjerne linker og oppskrifter i kommentarfeltet, det er alltid godt å ha noen suppeoppskrifter i bakhånd.

Flere gode tips og oppskrifter

Tips til matlaging
Middag

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk