Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Du skal kjøpe ny vaskemaskin, men hvor stor skal den være?

Er du på jakt etter en ny vaskemaskin? Da er det en par ting du skal ta stilling til, og en av det viktigste er faktisk kapasiteten. For hvor mye har du egentlig bruk for? Og tenk om den maskinen du kjøper ikke er stor nok. Les med her, for å finne den helt riktige størrelsen.

3,5-4 kg  Til enmanns- eller tomannsboligen

De minste og mest kompakte vaskemaskinene passer godt inn i en liten leilighet der det bor 1-2 personer. Maskinen tar nesten ikke plass og da blir det litt enklere å plassere den i et lite badeværelse. Noen av maskinene kan til og med henges opp på veggen.

6-7 kg: Til en liten familie på to, eller tre

Mindre familier og husstander med 2-3 personer klarer seg som regel godt med en vaskemaskin med en kapasitet på mellom 6 og 7 kilo. Maskinen kan faktisk ta unna klesvasken selv om man har en liten en i familien, og det noen ganger føles som om klesvasken vokser deg over hodet.

8-9 kg: Til gjennomsnittsfamilien

I en husholdning med 2 voksne og 2-3 barn fylles vasketøyskurven rimelig kjapt. Denne vokseverken kan du enkelt kurere ved å kjøpe en vaskemaskin med litt større kapasitet, 8-9 kg gjør nok susen.

Vasker du klær oftere enn normalt, fordi familien går på trening, eller du har en jobb, som krever det, kan du med fordel velge en vaskemaskin med større kapasitet

10-12 kg: Til deg som vasker mye!

Har du en stor familie på 5+ kan det virkelig lønne seg å gå opp et hakk i kapasitet. Det finnes maskiner med opptil 12 kilo kapasitet og det er praktisk, spesielt hvis flere av familiemedlemmene går på fotball eller trener mye. Anvisningene våre retter seg mot husstander som har et gjennomsnittlig forbruk av klær. Vasker du klær oftere enn normalt, fordi familien går på trening, eller du har en jobb, som krever det, kan du med fordel velge en vaskemaskin med en større kapasitet.

Men husk, det er smart å matche kapasiteten på vaskemaskinen med den på tørketrommelen, så du ikke skal tørke i flere omganger og  slik at du kan flytte vasken fra maskin til maskin, uten problemer.

Flere vasketips

Hjelp og svar

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk