Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-16
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Oppskrifter

Enkel dessert, bakte epler med mandler og kanel

Det er ikke mye som slår duften av bakte epler og kanel. Oppskriften er enkel og kjapp å lage. Og passer perfekt når du får uventede gjester på besøk, f.eks. rundt juletider.

Oppskrift på bakte epler

  • 2 store matepler (f.eks.  Belle de Boskoop)
  • 4 ss flytende honning, f.eks. akasie
  • 2 ts kanel
  • 2 ss rørsukker
  • 2 dl hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter
  • 2 ss godt smør

Fjern kjernehuset og fordel fyllet

Tenn ovnen og forvarm den til 220 °C. Del eplene, så du får et "lokk" og en bunn. Fjern kjernehuset fra eplet, vha en utstikker og sett eplene, med bunnen ned, i en ildfast form.Fordel klatter med smør, ha i sukker og honning og kanel. Sett lokket på, og fest evt. med en tannpirker.

Stek eplene til de er bløte

Stek eplene hele i ovnen til de blir bløte. Kjenn etter med en kniv for å teste om eplene er for harde. I mellomtiden har eplene blitt mer eller mindre karamelisert og kan serveres lune, med en kule vaniljeis eller med pisket krem.Tips: Det er en god ide å velge matepler som har en fast form. Belle de Booskoop passer perfekt, fordi de har en stor størrelse, er syrlige, og fordi de blir saftige og søte når de bakes i ovnen.

Desserter
Til kaffen

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk