Det er ikke mye som slår duften av bakte epler og kanel. Oppskriften er enkel og kjapp å lage. Og passer perfekt når du får uventede gjester på besøk, f.eks. rundt juletider.
Oppskrift på bakte epler
- 2 store matepler (f.eks. Belle de Boskoop)
- 4 ss flytende honning, f.eks. akasie
- 2 ts kanel
- 2 ss rørsukker
- 2 dl hakkede mandler, hasselnøtter eller valnøtter
- 2 ss godt smør
Fjern kjernehuset og fordel fyllet
Tenn ovnen og forvarm den til 220 °C. Del eplene, så du får et "lokk" og en bunn. Fjern kjernehuset fra eplet, vha en utstikker og sett eplene, med bunnen ned, i en ildfast form.Fordel klatter med smør, ha i sukker og honning og kanel. Sett lokket på, og fest evt. med en tannpirker.
Stek eplene til de er bløte
Stek eplene hele i ovnen til de blir bløte. Kjenn etter med en kniv for å teste om eplene er for harde. I mellomtiden har eplene blitt mer eller mindre karamelisert og kan serveres lune, med en kule vaniljeis eller med pisket krem.Tips: Det er en god ide å velge matepler som har en fast form. Belle de Booskoop passer perfekt, fordi de har en stor størrelse, er syrlige, og fordi de blir saftige og søte når de bakes i ovnen.