Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt
Kjøkkentid

Enkel guide: Hvilke gryter og panner passer til induksjon?

Induksjonstopper er både smarte og effektive, men for å fungere optimalt skal du velge de riktige grytene, pannene og kasserollene. Vi viser deg hvordan, og gir deg en sjekkliste som du kan følge.

Hvordan virker induksjon?

Tidligere har vi skrevet at flere opplever at induksjonstoppen lager klikkelyder. Det skjer typisk, fordi steke- og kokeredskapene man bruker ikke er tilpasset induksjon.

Induksjonstoppen fungerer ved hjelp av magnetpoler, som varmer opp bunnen av grytene og pannene dine. Derfor er det også viktig at steke- og kokeredskapene dine er magnetiske.

Magnetiske gryter og panner

Gyter, kasseroller og panner finnes i forskjellige materialer. Støpejern er magnetisk i seg selv, mens utstyr i rustfritt stål og aluminium krever en magnetisk bunn som inneholder jern. Andre typer har en såkalt sandwichbunn, som består av lag i forskjellige materialer. I midten er det et magnetisk lag som gjør dem velegnet til induksjon.

Hvordan vet du om grytene er magnetiske?

Det er enkelt å sjekke om en gryte eller en panne er tilpasset induksjon. Hold en magnet ut foran bunnen av gryten eller pannen - er det tiltrekningskraft mellom bunnen og magneten, kan du bruke utstyret på induksjonstoppen.

Egner kasserollen seg til induksjon?

Støpejern er best

Vi har alliert oss med produsenten Witt, som er kjent for å lage platetopper med høy kvalitet. Ifølge Witt får du best effekt og lavest lydnivået, hvis du velger produkter laget av støpejern. Jo høyere innhold av magnetisk jern, og jo tyngre steke- og kokeredskapet er, desto lavere blir lydnivået.

Hvor mye betyr prisen?

Det er mange produsenter som lager kjøkkenutstyr til induksjonstopper, og det er ikke alle som er like gode. Prisen har heller ikke nødvendigvis noe med kvaliteten å gjøre, de dyre grytene kan lett ha en tynn sandwichbunn med kun 0,5 mm magnetisk jern. Vil du ha et best mulig resultat bør du altså se etter produkter som er laget av støpejern.

Sjekkliste - dette skal du tenke på når du kjøper redskaper til induksjon:

  • Se alltid etter induksjonssymbolet på emballasjen (som på bildet nedenunder), ofte står det også på bunnen av gryten eller pannen.

Se etter dette symbolet, så vet du at pannen er tilpasset induksjon.

  • Kjøp utstyr som matcher størrelsen på kokesonene, da får du den beste effekten. Har platetoppen eller komfyren gryteregistrering er dette ikke nødvendig, fordi den tilpasser sonen etter størrelsen på pannen.
  • Velg kvalitetsutstyr. Som vi var inne på tidligere, henger ikke nødvendigvis pris og kvalitet sammen. Hvis du synes det er vanskelig å vurdere om kvaliteten er god, er det alltid en god idé å lese anmeldelser på nettet eller spørre en fagmann.

Vil du lese mer?

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk