Logo
21 95 92 08 kundeservice er stengt
  • MandagStengt
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-18
  • TorsdagStengt
  • FredagStengt
  • Lørdag12-17
  • SøndagStengt
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Oppskrifter

Enkel smuldrepai med pærer

Det kommer uventede gjester, og du aner ikke hva du skal servere til kaffen! Ikke fortvil, her får du en skuddsikker oppskrift som ikke bare er enkel å lage, men som også kan varieres, alt etter hvilken frukt du har liggende i fruktskålen. Les med videre, vi gjør deg til en ekspert på paiens enkle fetter, smuldrepaien.

Ingredienser

  • 4 modne pærer
  • 125 g kaldt smør
  • 125 g hvetemel (ca. 2 desiliter)
  • 85 g sukker (ca. 1 desiliter)
  • 50 g grovhakkede mandler

Ca. 35 min. Ved 200 grader

Server med crème fraîche eller rømme

Velg de modne pærene, de smaker best

Det viktigste med denne oppskriften er at du velger gode pærer. Velger du pærer som er umodne, har det ofte ikke nådd å få nok smak, velger du for modne pærer risikerer du at de smelter vekk i paien. Altså skal du bruke modne, men ikke overmodne pærer.  

Slik lager du den smuldredeigen

Hvis smøret er mykt får du ikke den helt riktige konsistensen på deigen. Derfor er det viktig at smøret er kaldt, og kommer rett ut av kjøleskapet. Skjær smøret i mindre stykker, og ha både mel og smør i en bolle. Smuldre det sammen med fingrene og bland inn sukkeret til sist.

Tips: Gi smøret en rask tur i fryseren eller fryseskapet, hvis du har glemt å kjøle det ned.

Vil du unngå å få fettete fingre kan du ha mel, smør og sukker i en foodprosessor (ca. 10 sekunder). Bruk puls-funksjonen, så er du sikker på at deigen ikke blir for myk, eller for blandet. 

Velg de modne pærene, de smaker best

Skrell pærene og del dem i to.

Skjær ut kjernehuset, bruk gjerne en skje. Smør paiformen og legg pærene i, slik at de buer opp og ut av formen. Grovhakk mandlene og dryss dem over. Fordel smuldredeigen over pærene, til de er helt dekket.  Sett paiformen midt i en forvarmet ovn (200 grader) og bak i 35 minutter, eller til paien har fått en pen og gyllen topp. Server smuldrepaien lun, med en klatt syrlig crème fraîche eller rømme.

Du kan enkelt variere oppskriften

  • Bytt ut pærene med sesongens epler, gjerne de syrlige, og server med vaniljeis eller pisket kremfløte
  • Bland inn store havregryn, eller hakkede nøtter i smuldredeigen for å få mer struktur og bitt i paien
  • Bruk glutenfritt mel, så glutenallergikerne også kan nyte godt av desserten
  • Rasp over litt hakket mørk sjokolade, før du serverer

Og et siste godt tips

Frys kaken før den er bakt. Da er det bare å ta den frem hvis du får uventet besøk. Har du noen gode pai oppskrifter, eller synes du denne oppskriften kan forbedres litt? Da vil vi gjerne høre fra deg. Lykke til med pai-bakingen!  

Flere kreative og gode oppskrifter

Til kaffen
Desserter

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk