Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
 • Mandag9-19
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

Forleng levetiden på de nye håndklærne dine, og frisk opp de gamle med et enkelt triks

Håndklærne er ofte i bruk, og får vesentlig flere turer i vaskemaskinen enn andre tekstiler. For hver gang slites de mer og mer ned, men fortvil ei, vi viser deg hvordan du tar vare på håndklærne, og hvordan du puster nytt liv i de gamle.

Vask håndklærne riktig fra starten av

Når du kjøper nye håndklær, er det viktig at du behandler dem riktig, før du tar dem i bruk. Produsenten har som regel behandlet dem med skyllemiddel, noe som får dem til å virke bløte og behagelige i butikken, men som også betyr at de avviser vannet i stedet for å suge det til seg. Derfor er det også en god ide å vaske håndklærne grundig, før du bruker dem første gang. 

Gi dem en kalddusj, da beholder de fargen bedre

Faktisk anbefaler flere håndkleforhandlere at du legger de nye håndklærne i bløt i kaldt vann i ett døgn, før du vasker dem i vaskemaskinen. Ifølge Jysk sørger dette for at bomullsfibrene i håndklærne åpner seg, slik at de får en bedre absorberingsevne. Dessuten fjernes overflødige fargestoffer. Har du litt edikk i vannet, binder fargestoffet seg bedre sammen med bomullen, slik at håndkleet holder bedre på fargen.

LES OGSÅ: Slik unngår du at jeansene mister fargen

vaske haandklaer

Slik bør du vaske håndklærne

Når det kommer til alminnelig vask, bør du alltid vaske håndklær ved 60 grader for å drepe bakterier.

Selv om det er fristende å bruke skyllemiddel, nettopp fordi det bløtgjør håndklærne, bør du unngå det. Skyllemiddelet legger nemlig seg som en hinne på håndkleet og hindrer det i å suge vann til seg. Egentlig har de det også best med å bli vasket separat fra f.eks. sengetøy og kjøkkenhåndklær.Dog skal man være oppmerksom på de økte utgiftene som kommer med å vaske flere omganger, og som også sliter på maskinen.

LES OGSÅ: Hvorfor er det så viktig å bruke riktig mengde vaskemiddel?

Det er overraskende enkelt å friske opp de gamle håndklærne.

Pust nytt liv i gamle "sandpapir" håndklær

Har du en stakk med gamle håndklær hjemme, som ligger nederst i skuffen, og som kun kommer frem hvis alle de andre er brukt opp? Faktisk minner de mer om sandpapir, enn om håndklær, fordi de hverken suger eller tørker godt mer.Den gode nyheten er at du kan redde dem. Ifølge WonderHowto skal du bare gjøre følgende:

 1. Velg det varmeste programmet på vaskemaskinen
 2. Hell 2 dl klar eddik i vaskemiddelkammeret
 3. Hell 1 dl natron i skyllemiddelkammeret
 4. Vask de gamle håndklærne
 5. Tørk håndklærne i tørketrommelen

Er det virkelig så enkelt?

Hvis du tenker over kjemien som er i gang her, så sørger eddiken i maskinen for å løse opp såperestene, som sitter fast i håndklærne, samtidig med at den fjerner lukt og bløtgjør tekstilene.Natronet sørger på sin side for å skrubbe vekk evt. smuss.Resultatet, håndklær som mer eller mindre er like gode som nye.

Flere gode vasketips

Rengjøring
Vedlikehold

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk