Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Godt alternativ til chipsen: Ristede kikerter med krydder

De smaker like godt som chips, men er mye sunnere. Neste gang du handler inn snacks til helgekosen skal du kjøpe med to bokser kikerter i stedet. Bak dem i ovnen med krydder og olje, og nyt resultatet.

I India er det vanlig å kjøpe kikerter-snacks på gata, men i Norge er gjerne kikerter mest kjent som ingrediens i falafel, hummus, eller som en proteinkilde for vegetarianere.

Rik på protein og fiber

Kikerter hører til belgfrukt familien og inneholder derfor relativt mye protein og kostfiber (7,5 og 6,2 gram per 100 gram) samt stivelse, mineraler, vitaminer og såkalte fytokjemikalier.Faktisk har belgfruktene opptil dobbelt så mye protein som ris, og stivelsen fordøyes sakte. Det vil si at man beholder metthetsfølelsen lenger. 

Men kan kikerter virkelig erstatte chips ogs saltstenger? 

Vi har testet, og svaret er, ja! Kikertene blir ikke så sprø som chips, men har en knasende konsistens, som gir god tyggemotstand. Metthetsfølelsen du får av dem, sørger dessuten for at du stopper, før du spiser for mye av det gode.Vi prøvde oss på versjonen nedenunder, men det er bare å eksperimentere seg frem til den beste krydderblandingen. Alt du trenger er nemlig kikerter, olje og krydder. Hvordan du blander det, og hvor spicy du vil ha miksen, er helt opp til deg. 

Det trenger du

2 bokser kikerter (ca. 400 gram)
2 ss olje
Krydderiblanding, f.eks. salt, pepper, paprika- og chilipulver
Forvarmet ovn 175 °C.
Tid: 40 min

Så enkelt er det

Hell kikertene i en sikt, skyll dem godt, og legg dem på kjøkkenpapir, slik at de får renne av seg. Bland krydderiblandingen med olje, i en skål, eller i en plastikkpose, og hell kikertene i. Bland godt og hell blandingen ut på et bakebrett kledd med bakepapir, eller i en ildfast form, igjen kledd med bakepapir.

Det er en god ide å riste dem i formen, eller bruke en sleiv til å vende dem etter 20 minutter, slik at de blir jevnt brune.Hell kikertene ut på en tallerken med kjøkkenpapir. Så resten av oljen havner på papiret og server dem med det samme.

Tips: Vær obs på at du ikke bruker for mye olje. Da kan noe av den nemlig havne på bakebrettet, og det blir en kjedelig vaskejobb.

Forslag til krydderiblanding

  • Den franskinspirerte med hvitløk og sitronskall
  • Den indiskinspirerte med Garam Masala
  • Den italienske med oregano, salt og pepper, og raspet parmesan som blandes i når de er ferdigstekt.
Snacks

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk