Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
 • Mandag9-19
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Hjemmelaget eplekake med syrlige, norske epler

Denne kaken er så enkel at jeg kan oppskriften i hodet. Tror du ikke på meg? Les med, og lær å lage verdens beste og enkleste eplekake.

Det enkle er ofte det beste

Endelig er det norske epler å finne i frukt- og grøntavdelingen, som enkelt utkonkurrer Granny Smith, Pink Lady og Golden Delicious. Det er nemlig ikke de utenlandske sortene, som gjør seg best i eplekaken. Norske aroma epler derimot, har både syrligheten og sødmen, som gjør selv den enkleste oppskriften til en sikker vinner. 

Denne eplekaken lærte jeg å lage hos en venninne av min mor, en gang for lenge siden, og siden den tid har jeg ikke laget noen andre versjoner. Kombinasjonen av syrlige epler og en fuktig kake, med knasende god topping, gjør denne kaken til en suksess hver gang.At kaken også kan lages i en fei, gjør også sitt til at jeg lager den ekstra ofte. Til et større middagsselskap, glemte en av gjestene å ta med desserten, men heldigvis hadde jeg epler liggende, og fikk kaken klar til desserten, og det uten å gå glipp av middagen.  

Kaken blir bedre når eplene er gode

Oppskriften er enkel, og vanskelig å gå feil med, men kaken er bare så god som de eplene du bruker. Bruker du syrlige epler, med en frisk og god aroma, er det også det du får i kaken.

Har du noen gode og syrlige epler hengende på trærne i hagen, er det selvfølgelig disse du skal velge. Hvis ikke er det bare å gå på jakt i butikken, og finne frem til de sortene som du liker best. Akkurat nå, er det aroma eplene som er på toppen av min liste, og da er det også de, som må med i kaken.

epler og kanel

Oppskrift 

 • 1 egg
 • 2 desiliter sukker
 • 100 gram smeltet smør
 • 3 teskjeer bakepulver
 • 4 desiliter hvetemel
 • 2-2.5 desiliter melk
 • 5+ syrlige epler (Aroma) 

Topping
* Sukker og kanel (blandet)
* Evt. hakkede nøtter (f.eks. mandler)
* Evt. rosiner

Skrell eplene først

Gjør deg selv en tjeneste og begynn med å skrelle eplene. Du kan selvfølgelig la skallet sitte på, spesielt hvis eplene hentes rett fra hagen. Men skrellet kokes ofte av, mens du baker kaken, og det ser ikke spesielt pent ut. Altså, skrell eplene og legg dem til side.

Varm ovnen opp (topp og bunn varme) til 175 grader. Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle (skal det gå raskere, må du også gjerne legge det i en skål og bruke mikrobølgeovnen). Knekk egget i en bakebolle og tilsett sukkeret.

Pisk egg og sukker sammen

Bruk en visp til å piske egg og sukker sammen. Du skal ikke lage eggedosis, bare piske det nok, til at det blir godt blandet. Hell i smeltet smør. Bland mel og bakepulver og tilsett litt etter litt, mens du blander sammen med en slikkepott. Du kan sikte i blandingen, hvis du er redd for å unngå å få klumper i deigen.

Tilsett 2 desiliter melk. Deigen skal ikke være for hard, så syns du den ser litt tykk ut, er det bare å tilsette resten av melken.

Tips: Får du klumper i deigen, kan du slå dem ut med slikkepotten, eller bruke miksmasteren.

Legg eplene i mønster

Skjær eplene i båter

Legg bakepapir i en rund springform (24-26 i diameter) og hell deigen i. Ta fram eplene og del dem i to. Skjær eplene i båter, mens du unngår midten, der frøene sitter.Du skal bare ha det friske eplekjøttet med i kaken, skjærer du for langt inn, får du den bitre smaken med. Epleskivene skal ikke være for tynne, da blir de helt oppløst i kaken.

Legg eplene i et sirkelmønster

Fordel eplene i deigen i et sirkelmønster. Begynn i den ene enden, med å vende eplene samme vei, og stikk dem i deigen, 1 etter 1, langs ytterkanten, mens du arbeider deg innover. 

Bland sukker og kanel i en bolle, gjerne godt med kanel, og bruk en teskje til å spre sukker/kanelmiksen over kaken. Det er ikke bedre med for mye enn for lite, da ender du opp med en kake som knaser i tennene. Vil du ha en mer voksen versjon, er det bare å spre over rosiner og hakkede mandler. 

Stek kaken i 45 min

Stek kaken i 45 min-1 time på 175 grader. Tiden varierer fra ovn til ovn. I min ovn tar det ca. en time, men jeg sjekker alltid med en kakepinne/tannstikke. Er det ikke deigrester igjen på pinnen, er kaken ferdigbakt. Sett kaken på en rist og la den avkjøle litt. Når kaken er lun, kan du skjære langs kanten av springformen, løsne den, og overføre kaken til et kakefat. Server kaken lun og gjerne med en klatt vaniljeis

Tips: Kaken kan fryses, men holder også en par dager i romtemperatur, hvis du dekker den med plastikkfolie.

Desserter
Til kaffen

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk