Kokosmakronene er raske å lage og smaker ekstra godt til julekaffen. Det beste er at de krever få ingredienser. Du kan også dyppe dem i smeltet mørk sjokolade.
Ingredienser
- 50 gram smør
- 2 egg
- 150 gram sukker
- 200 gram kokosmasse
- Evt. 100 gram mørk sjokolade
Slik lager du kokosmakroner
Smelt smøret i en kasserolle, eller i en skål i mikrobølgeovnen. La det stå og kjøle ned litt, mens du pisker egg og sukker til luftig eggedosis. Her kan du bruke håndmikseren eller kjøkkenmaskinen, men kjøkkenmaskinen får jobben gjort raskest. Når eggedosisen er hvit og luftig, blander du inn smeltet smør og kokosmasse. Sørg for å røre det hele godt sammen.
Kle to bakebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer, eller spiseskjeer, til å fordele kakedeigen i små klatter. Kjeksene må ikke plasseres for tett, fordi de flyter litt ut når de baker. Bak makronene i 8-10 minutter på 200 °C, til de er sprø og gyldne. Trekk papiret av bakebrettet og la kjeksene kjøle av på papiret, på en rist.
Tips: Vil du lage en variasjon, kan du smelte 100 gram mørk sjokolade og dyppe bunnene eller toppene i sjokoladen. Du kan også tilsette revet appelsinskall fra 1 økologisk appelsin i deigen, for å gi dem en sitrus tvist.