Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Kaldhevede og kjappe rundstykker til frokosten

Det er ikke mye som slår duften av nybakte rundstykker om morgen, og det er faktisk ikke så mye arbeid som du kanskje tror. Med denne oppskriften gjøres mesteparten av jobben kvelden før, alt du skal gjøre neste morgen er å sette på ovnen og steike rundstykkene ferdig.

Ingredienser

  • 10 g fersk gjær
  • 400 g fint spelt mel + ca. 100 g rugmel
  • 80 g solsikkefrø, 25 g linfrø og 25 g sesamfrø
  • 4 dl kaldt vann
  • 1 ss oliven olje
  • 1 ts honning
  • 1 ts saltVann og solsikkefrø til topping

Kvelden før

Bland vann og gjær og tilsett resten av ingrediensene, unntatt rugmelet. Bruk en slikkepott til å blande deigen godt sammen. Deigen burde være våt, men skal kunne slippe bollen litt. Tilsett rugmelet litt etter litt, så kan du også elte deigen litt.

Hell deigen ut på bordet og del den i to og to, til du har ca. 8-9 rundinger. Form dem til runde boller. Bruk solsikkeolje til å bake dem ut, hvis de klistrer seg til bordet. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og dekk dem med plastikk og la dem heve i kjøleskapet over natten.

Morgenen etter

Hent rundstykkene ut av kjøleskapet, og la dem kvile på kjøkkenbenken i 30 min til en time. I mens kan du legge deg i sengen igjen eller gjør klart frokostbordet.  Forvarm ovnen til 225 grader og steik rundstykkene i 12-15 minutter.  Server med smør, ost og syltetøy, og gjerne en god kopp te eller kaffe.

Flere gode oppskrifter

Frokost

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk