Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
 • Mandag9-20
 • Tirsdag9-20
 • Onsdag9-20
 • Torsdag9-20
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Handlekurv
Shop

Lag en blomsterlyskjede med muffinsformer

Muffinsformer kan brukes til så mangt. I dette blogginnlegget viser vi deg hvordan du kan gjøre en ellers kjedelig lyskjede til noe litt mer spennende, ved hjelp av fargerike muffinsformer. Alt etter hvilke former og farger du bruker kan lyskjeden brukes til å dekorere til Halloween, til jul eller til sommerfesten. Er du spent på hvordan det ser ut? Les med videre ...

Slik lager du en blomsterkjede med lys

Det er ikke lenge siden jul, og butikkene har flommet over over av juledekorasjoner og lyskjeder til pynte på både både buskvekster og trær. Men du trenger ikke designferdigheter for å lage en mer spennende variant. Se hvor enkelt det kan gjøres på videoen nedenunder.  

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/jJRVraVdfhM

Alt du trenger er:

 • Store og små muffinsformer (i forskjellige farger)
 • En lyskjede
 • En saks
 • En skarp kniv (f.eks. tapetkniv).

blomster lyskaede med muffinforme

Klipp ut blomster og blader 

Den største vanskelighetsgraden i dette prosjektet er faktisk å klippe ut blomstene, meen teknikken er faktisk ganske enkel. Du folder muffinsformen x antall ganger og så klipper du et mønster. 

Slik lager du bladene

Fold muffinsformen i to, 2 ganger. Hold bunnen av muffinsformen i hånden og klipp ut en bladform.

Slik lager du en blomst med 8 kronblader

Fold muffinsformen i to, 3 ganger. Hold bunnen av muffinsformen i hånden og klipp ut kronbladformen. 

Slik lager du en blomst med 16 kronblader

Fold muffinsformen i to, 4 ganger. Hold bunnen av muffinsformen i hånden og klipp ut  kronbladformen.Jeg fant oppskriften gjennom Pinterest, og på Oh Happy Day, kan du se også fremgangsmåten i bilder (på engelsk). 

Slik samler du blomsten

Finn frem en spiss kniv, eller en tapetkniv. Legg bladene og blomstene på et skjærebrett, eller på en stabel med aviser, og lag et hull i midten. Tre bladet inn på lyspæren, tre så på blomstene. Som du ser på bildet til høyre, har jeg laget en variant med blader og blomster med 8 kronblader. Det syns jeg ble penest. Syns du ikke blomstene blir så fine første gangen, så ikke fortvil. Det tok et par forsøk, før jeg fant formen, som jeg likte best.

Har du noen spørsmål til oppskriften?

God fornøyelse med blomster-lys-prosjektet.  Har du spørsmål til fremgangsmåten er det bare å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet, og lykkes du, vil vi da gjerne se bilder av resultatet også. Del gjerne med oss på Facebook. 

Vil du prøve flere oppkrifter?

Gjenbruk
Aktiviteter og DIY
DIY

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk