Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Lag hjemmelaget vaniljesukker med ekte vanilje

Bruker du ofte vaniljesukker når du baker? Hvorfor ikke lage det selv. Det er enkelt, smaker godt og passer også godt som vertinne- bursdags- eller julegave.

Er du glad i å bake vil du gjerne ha dette i skapet selv, men hvis du mangler en kjapp, men hyggelig, julegave, er dette tingen. Du trenger bare 2 ingredienser, og så snakker det velluktende resultatet for seg selv. 

Slik vet du om vaniljestangen er god

Vil du være sikker på at du bruker god vanilje, skal du sjekke om stangen er bløt og bøyelig, da vet du at den har god kvalitet. Ubrukte vaniljestenger skal også oppbevares lufttett og kjølig i kjøleskap, ellers kan de lett bli knusktørre og blir vanskelige å bruke til baking. 

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker

Slik lager du vaniljesukkeret

Splitt vaniljestangen på midten, så du ser frøene. Ha den i en foodprosessor sammen med sukkeret og la den kjøre til blandingen er fin. Sett en fin sikt over en skål og hell sukkeret i sikten. Da er du sikker på at du ikke får med stykker av vaniljestangen. Det var det, nå er det bare å helde vaniljesukkeret på en et lufttett glass. 

Vil du lage et mer intenst vaniljesukker kan du enten, ha mindre sukker i, eller tilsette en ekstra vaniljestang. Du kan også eksperimentere med å bruke forskjellig typer sukker eller melis, og å kjøre massen fin og grov. Her er det bare å prøve seg frem.

vaniljestang.jpg

Ikke kast "brukte" vaniljestenger

Hvis du gjerne bruker vaniljestenger til baking eller kaker, skal du ikke kaste dem, selv om de er brukte. Stengene, selv uten frøene, har mye vaniljearoma, og kan gi smak og lukt til sukker, hvis du har stengene i samme lufttette glas som sukkeret. Har du et glass med hjemmelaget vaniljesukker, kan du også ha dem i dette. 

Vaniljestengene kan resirkuleres opptil flere ganger, her gjelder det bare å vaske dem, hvis du f.eks. har laget vaniljekrem, og tørke dem godt, før du legger dem i sukkeret. 

Vertinnegave eller julepresang

Hjemmelaget vaniljesukker er en rask og hyggelig julegave. Gjør som oppskriften sier og ha sukkeret i et fint glass. Fest et bånd omkring glasset, og legg ved en lapp med forslag til hva man kan bruke det til. F.eks. til å piffe opp en kopp med hjemmelaget varm kakao, til kjeks eller vafler.

Flere gode juletips

Desserter

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk