Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Robotstøvsuger vs. vanlig støvsuger – hva er fordelene og ulempene?

Hadde det ikke vært deilig å slenge seg ned i sofaen mens en robot tar seg av rengjøringen og støvsugingen? En robotstøvsuger gjør at dette er mulig i dag, men hvor bra er den egentlig? Hvor effektivt gjør den rent? Les her når vi sammenligner robotstøvsugeren med den vanlige støvsugeren.

Slik fungerer støvsugerne

Forskjellen mellom en robotstøvsuger og en vanlig støvsuger er først og fremst hvordan selve støvsugingen fungerer teknisk sett. En vanlig støvsuger skaper et undertrykk ved hjelp av suget og munnstykkets utforming. Undertrykket er så sterkt at selv skitt og støv som har kilt seg fast mellom gulvplankene kan suges opp.

En robotstøvsuger kan ikke benytte seg av den samme teknikken, for da ville den ha sugd seg fast til gulvet og ikke kommet noen vei. Den bruker isteden en kost som feier støv og skitt opp i en beholder. Det betyr at den ikke kan gjøre rent i dype sprekker mellom gulvplankene på samme måte som en vanlig støvsuger.

robotstøvsuger i stue

Søt, men ikke så smart

Selv om robotstøvsugeren har blitt smartere, så er den fortsatt ikke den mest intelligente. Noen modeller kjører rett frem til de treffer noe, og snur deretter rundt og kjører en annen vei. Andre modeller er mer sofistikerte, og benytter seg av sensorer eller et kamera for å orientere seg.

Møbler, ledninger og tepper kan være utfordrende for en robotstøvsuger. Det krever derfor litt rydding for at robotstøvsugeren skal fungere optimalt.

Trenger litt kjærlighet

Til og med en robot trenger litt kjærlighet. Du må nemlig tømme støvbeholderen og rengjøre børstene innimellom. Det kreves omtrent samme vedlikehold som for en støvsuger uten pose.

Roboten er best på harde gulv

Robotstøvsugeren er best til den daglige rengjøringen på harde gulv, og helst i rom med sparsom møblering. Her kan du spare masse tid fordi du ikke trenger å være hjemme. Roboten kjører faktisk til ladestasjonen av seg selv når batteriet begynner å bli tomt, og så fort den er ladet opp igjen så fortsetter den å gjøre rent.

Du kan programmere visse modeller til å gjøre rent hver dag mens du er på jobb. Det kan en vanlig støvsuger aldri klare – samme hvor godt den gjør rent, så kommer den aldri til å klare det uten din hjelp.

robotstøvsuger

Lydnivå

Mange robotstøvsugere er overraskende stillegående. Flere modeller har et lydnivå på 55-60 dB(A), noe som omtrent tilsvarer en vanlig samtale. De fleste tradisjonelle støvsugere bråker en del mer enn dette, med 10-20 desibel mer i lydnivå.

Standby sluker strøm

Robotstøvsugeren går i standby-modus når den ikke er i bruk. På samme måte som alle andre elektroniske apparater i hjemmet, så er standby en usynlig eltyv som synes på strømregningen. Tenk derfor på å skru støvsugeren helt av når den ikke er i bruk.

Oppsamling

En robotstøvsuger er en god løsning for deg som gjerne vil spare tid, og som har et hjem uten så altfor mange møbler og tepper. Harde gulv er også best for roboten. Avhengig av hvilken modell du velger, så kan du få en programmerbar robot med et lavt lydnivå. Du finner vårt utvalg av robotstøvsugere her.

En vanlig støvsuger gjør mer grundig rent. Ulempen er at den krever mer arbeid fra deg, og at lydnivået i mange tilfeller er høyere enn robotstøvsugeren sitt.

Flere rengjøringstips til deg

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk