Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • MandagStengt
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • FredagStengt
  • Lørdag12-17
  • SøndagStengt
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Gode råd

Så lenge holder maten i fryseren

Det er ikke alltid like enkelt å holde styr på det man har i fryseren, men det lønner seg å systematisere litt. Det er nemlig ikke alt som holder like lenge som du tror. Her får du en kjapp oversikt over hvor lenge maten holder seg i fryseren.

Slik får du styr på innholdet 

Har du noen gang følelsen av at matvarene leker gjemsel i ditt fryseskap? De kryper ned på bakerste hylle, og legger seg i bunnen av skuffen, og når du endelig finner dem, aner du ikke hva som ligger i posen, eller hvor lenge den har ligget der.

frosne groensager i fryser

Bruk etiketter

Når du fryser ned matvarene dine er det med andre ord en god ide å klistre på en etikett, eller å skrive på posen, hva du fryser ned, og datoen for når du har lagt dem i fryseren. Da blir det enklere å unngå at matvarene blir så gamle, at du ikke kan spise dem.

Sorter innholdet

Hvis du sorterer innholdet, så du har en skuffe til f.eks. kjøtt, grønnsaker og fisk, er det også enklere å se om du trenger å handle inn, eller om du klarer deg med det du allerede har i fryseren. Da får du gjerne brukt opp det du har hjemme, før du kjøper inn nytt.

Fet mat holder seg lenger

En tommelfingerregel er at matvarer med høyt fettinnhold holder lenger i fryseren enn de magre. Når vi oppgir holdbarheten i intervall, er det med andre ord matvarene med størst fettinnhold som holder lengst.

matvare_tabell

Er du klar til å organisere frysen en gang for alle?

Kanskje mangler du fryseplass, eller er på utkikk etter en fryser, som er enklere å organisere - i så fall kan du alltids ta en kikk på vårt utvalg av fryseskap og frysebokser.  

Flere tips til kjøkkenet

Tips til matlaging
Sparetips

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk