Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Serienummer, E-NR og typeskilt. Hva er det, og hvor finner jeg dem?

Trenger du reservedeler, eller skal du reklamere for fryseren eller vaskemaskinen? Da må du finne frem serienummeret som sitter på typeskiltet. Men så er spørsmålet, hvor finner du skiltet?

Hva er egentlig et typeskilt? 

Alle hvitevarer merkes med et skilt som inneholder informasjon om varen, f.eks. serienummer,  E-NR (modellnummer) eller FD-NR (produksjonsdato). Denne informasjonen finner du på "typeskiltet", et klistermerke, eller en inngravering som sitter på produktet.

Skal du reklamere? Eller trenger du reservedeler?

Det første produsenten eller butikken kommer til å spørre deg om, er å oppgi opplysningene som sitter på typeskiltet.

Serienummeret på typeskiltet fungerer mer eller mindre som et personnummer for hvitevaren, og produsentene tar utgangspunkt i dette når de skal løse ditt problem. Alt fra å finne riktig reservedel, på bakgrunn av modell og produksjonsår, til å bestemme om varen skal repareres eller ikke.  Problemet er så at skiltet sitter forskjellige steder på forskjellige produkter.

Hvor finner jeg typeskiltet?

Typeskiltet skal ikke være en synlig del av designet på produktet, men er som regel enkelt å finne, hvis du vet hvor du skal lete. Plasseringen kan variere fra produsent til produsent, men som oftest finner du typeskiltet som vist i guiden nedenunder.  

Vaskemaskiner og tørketromler

Typeskiltet sitter som regel på innsiden av luken eller i selve lukeåpningen. Men det kan også sitte på baksiden, eller på den lille luken som skjuler filteret. Se bildene nedenunder, for en nærmere forklaring.  

Vaskemaskinen:

Vaskemaskin typeskilt

Tørketrommelen:

Toerketrommel typeskilt

Oppvaskmaskiner

Typeskiltet på oppvaskmaskinen er som regel plassert ved døren, enten på kanten av luken eller på selve lukeåpningen.  

oppvaskmaskin typesklit

Kjøleskap, fryseskap, vinskap, Side-by-side

Den vanligste plasseringen er på innsiden av skapet, på venstre eller høyre side, eller bak grønnsaksskuffen. På et fryseskap kan det også befinne seg bak en fryseskuffe.

kjoeleskap typeskilt

Fryseboks

Ta en kikk på baksiden av fryseboksen mellom hengslene.

Komfyr, ovn og mikrobølgeovn

Typeskiltet på komfyren er som oftest plassert på kanten av ovnsdøren, langs døråpningen, på innsiden av oppbevaringsskuffen, eller nederst eller på siden av komfyren. Her finner du oftest typeskiltet til ovnen eller mikrobølgeovnen også.

komfyr typesklit

Platetoppen

Som regel sitter typeskiltet på undersiden av platetoppen. Her er det litt vanskelig å komme til, men som regel finner du også en kopi av typeskiltet på bruksanvisningen din. 

Ventilatoren

De fleste ventilatoren har typeskiltet plassert over filteret. Med andre ord kan det bli nødvendig å løfte filteret vekk for å komme til. Skiltet kan også sitte på undersiden av ventilatoren, vendt mot komfyren eller platetoppen.  

ventilator typeskilt

Finner du fortsatt ikke typeskiltet?

Da er det en god ide å sjekke hjemmesiden til din produsent. De fleste av de store produsentene har en beskrivelse av hvor typeskiltet sitter på sine produkter. Så lenge du vet hvilke produsenter, eller hvilket merke du har, så hjelper de deg med å finne ut hvor typeskiltet er plassert. Bosch har f.eks. en utmerket side som viser hvor typeskiltet sitter på de ulike produktene. Det er også Bosch sine illustrasjoner som vises i denne artikkelen.  

Flere spørsmål? Finn svaret her:

Hjelp og svar

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk