Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt
Kjøkkentid

Skal du velge en oppvaskmaskin med bestikkurv eller bestikkbrett?

Du er på jakt etter en ny oppvaskmaskin. Da er det er mange ting å vurdere; merke, energiforbruk, kapasitet og mye mer. Det kan virke som en liten ting å bestemme om maskinen trenger et bestikkbrett øverst eller en bestikkurv nederst, men det kan spare deg for mye besvær og frustrasjoner ved å velge riktig fra starten.

Du skal velge bestikkbrettet hvis ...

Bestikkbrettet kjennetegnes ved å være plassert øverst i oppvaskmaskinen. Det er en flat skuff eller et brett hvor bestikket er plassert i riller og derfor ikke berører noe annet bestikk under oppvasken.

Bestikkbrettet er et relativt nytt fenomen, og derfor finner du at de fleste oppvaskmaskiner har den tradisjonelle bestikkurven. Likevel kan det være gode grunner til å ta en ekstra titt på bestikkbrettet.

Du slipper kniver med bladene vendt oppover

Med en tradisjonell bestikkurv blir bestikket renest, hvis det står med håndtaket nedover. Dette betyr imidlertid at du risikerer å stikke deg på gaflene og kutte deg på knivene når du tømmer oppvaskmaskinen. Med bestikkbrettet slipper du den risikoen, fordi bestikket ligger horisontalt.

Mindre berøring av bestikket

Nettopp fordi bestikket ligger horisontalt i skuffen, behøver du bare berøre håndtaket når du skal legge det på plass. Det er både mer hygienisk og sikrere for fingrene dine.

opvaskemaskine med bestikskuffe

Det er lettere å holde orden

I bestikkurvene skal bestikket helst stå blandet for å bli rent. Fordi bestikket holdes adskilt på bestikkbrettet, kan du velge å sette kniver sammen, gafler sammen, osv. Det gjør det enkelt å ta en håndfull av samme bestikk og plassere det i det riktige rommet i kjøkkenskuffen, når du tømmer oppvaskmaskinen.

Bestikket blir lettere rent

Har du merket, at skjeene «ligger i skje» i bestikkurven og derfor ikke blir skikkelig rene? Fordi de er plassert i riller på bestikkbrettet, unngår du det irriterende problemet.

Plass til større ting på bunnen

Det blir mer plass for store kjeler og stekepanner når bestikk kurven erstattes av et bestikkbrett øverst. Det er spesielt fordelaktig hvis du ofte har gjester og har både kjeler, stekepanner, tallerkener og skåler i bruk.

Du slipper å bøye deg ned

Hvor ofte kaster du ikke bare en enkelt kniv eller gaffel i oppvaskmaskinen? Med et bestikkbrett krever ikke dette at du må bøye deg ned til gulvhøyde, det holder bare å trekke ut skuffen.

Du burde velge bestikkurven hvis ...

oppvaskmaskine med bestikkurv

Som du kan se over, er det mange fordeler ved å velge en oppvaskmaskin med bestikkbrett. Det betyr imidlertid ikke, at du umiddelbart bør utelukke den gode gammeldagse bestikkurven. Det finnes også et par grunner til å gi den en sjanse.

Det skal gå fort

Blir det for mye jobb å plassere kniver og gafler i ryddige rader, kan bestikkurven være typen for deg. Her er det ikke i så stor grad nødvendig med orden, og hvis ikke tålmodighet er en av dine største dyder, da kan det være en fordel.

Du trenger plass i høyden

Fordi bestikkbrettet er plassert øverst, stjeler det litt av plassen i den øvre kurven. Det kan være sjenerende hvis du ofte vasker høye glass som vinglass med høy stett. De fleste oppvaskmaskiner har en justerbar kurv, men hvis du ikke vil flytte for mye rundt på elementene i oppvaskmaskinen, vil du kanskje holde fast ved den tradisjonelle bestikkurven.

Den endelige beslutningen

Den endelige beslutningen avhenger av hvordan du oftest bruker oppvaskmaskinen din, og om du verdsetter orden eller på å spare tid. Selv om det umiddelbart er at de fleste fordelene er å finne med bestikkbrettet, kan det være at kurven er det riktig for deg.

Flere tips til oppvaskmaskinen din

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk