Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Slik blir du kvitt den dårlige lukten i støvsugeren

Når du støvsuger, så er det jo meningen at hjemmet skal blir rent, pent og støvfritt. Men hva gjør du når det stinker fra støvsugeren og den sprer lukten som en pest rundt i huset? Følg med her, vi gir deg rådene som virker.

Sjekk posen og filteret 

Vil du ha en støvsuger i toppform, er det to ting du skal tenke på. Er det plass i støvsugerposen? Og er filteret rent nok? 

Bytt pose ofte nok

Synderen, når støvsugeren stinker, er som regel en fylt støvsugerpose, og løsningen har du sannsynligvis gjettet deg frem til allerede - den skal skiftes. Den enkle løsningen er ofte den beste, og som regel får du bukt med luktproblemet, dersom du skifter støvsugerposen ofte nok.

Hold filteret rent

Men, det kan også hende at filteret har takket for seg. I så fall skal det enten renses, eller skiftes ut med et nytt. Noen produsenter legger med et filter i pakken med støvsugerposer, så sjansen er stor for at du allerede har et i reserve der hjemme. Noen ganger skal de klippes til så de passer i støvsugeren. Bruk det gamle filteret som mal, så blir det litt enklere.

Du kan også kjøpe et kullfilter, som man ellers gjerne finner i ventilatorer og kjøkkenvifter. Kullfilteret fanger opp partiklene i luften og fjerner dem, og de har faktisk en levetid på et par år.

Som regel får du bukt med luktproblemet dersom du skifter støvsugerposen ofte nok

Erstatt lukten med noe bedre

Er lukten helt umulig å bli kvitt, kan du prøve å overdøve den med noe annet. Du kan f.eks. støvsuge opp tørkede blomster før du for alvor setter i gang med å støvsuge.Det fins også midler som duftkuler, og såkalte "duftsticks" med ulike dufter, som sørger for at støvsugingen blir en litt mer velluktende opplevelse. Men vær oppmerksom på at noen av dem kan lukte svært så syntetisk. Har du allergi, eller reagerer på sterk lukt, er det nok ikke dette løsningen for deg.

LES OGSÅ: Lei av dårlig luft hjemme? Vi gir deg 6 gode råd til et bedre inneklima

Du kan også forebygge den dårlige lukten

Det enkleste er selvfølgelig å sørge for at det ikke oppstår dårlig luft i støvsugeren. Og her er det tips nr. 1 som gjelder. Bytt støvsugerpose ofte nok, og hold filteret rent.  Du bør også unngå å støvsuge opp matrester, rester av planter elle jord. Fukt i støvsugeren er nemlig en sikker måte å skape dårlig lukt i støvsugeren. Derfor skal du også la vær å støvsuger på våte eller fuktige overflater, som på badet, fordi fukten kan sette seg som en permanent dårlig lukt i støvsugeren. 

Flere gode rengjøringstips

Hjelp og svar
Vedlikehold

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk