Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
 • Mandag9-19
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Slik steker du fisk, biff og hamburger – lag mat med Adam fra Adams Matkasse

Adam har vært med på det norske kokkelandslaget og har vunnet mange konkurranser med landslaget. I dag er han sjefskokk i Adams Matkasse, og planlegger sunne, gode og inspirerende hverdagsmiddager for flere tusen norske familier hver eneste uke. Her deler han noen av sine beste matlagingstips.

Adams matkasse

Slik steker du perfekt fisk

Mange synes at det er vanskelig å få til et vellykket resultat når man steker fisk i stekepannen, men det er egentlig ganske lett!

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/ggymNQewhMQ

Slik steker du laks og torsk – to favoritter på kjøkkenet

På middagsbordet finner vi ofte laks og torsk, så la oss begynne med disse to herlige råvarene. Felles for begge fisketypene er at du ikke behøver å krydre dem med noe annet enn litt salt før steking. Bruk gjerne havsalt, maldonsalt eller annet salt av god kvalitet – det fremhever fiskens gode smak.

Fiskestykkene skal stekes i nøytral olje (f.eks rapsolje eller solsikkeolje) på høy temperatur. Da får du raskt en fin stekeskorpe.

Tips: For å få fisken ekstra saftig kan du avslutte tilberedningen av fisken i ovnen, etter at fisken har fått en fin stekeskorpe. Husk at laksen trenger mindre tid enn torsken i ovnen. Når fisken enkelt flaker seg med et lett trykk med en gaffel er den ferdig. En tommelfingerregel når det gjelder tilberedning av fisk er at det er bedre å steke den litt for kort enn litt for lenge – den ”hviler” seg nemlig ferdig på middagstallerkenen.

Slik lager du hjemmelaget hamburger

Når du skal lage den perfekte hamburgeren er ikke ingredienslisten lang.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/oRUS491JcEg

Ingredienser til hjemmelaget hamburger

Du skal faktisk kun bruke:

 • Kjøttdeig
 • Salt
 • Pepper
 • Hvitløk
 • Et par dråper tabasco

Slik forbereder du hamburgerne

For å få den beste konsistensen må du ikke elte farsen for lenge – det ødelegger fibrene i kjøttet og gjør hamburgeren mindre luftig.

Varm opp pannen til høy temperatur. Form burgerne i hendene og sørg for at de har en god tykkelse – da blir de ekstra saftige.

Slik steker du hamburgerne

Burgerne skal steke i ca. 2 minutter på hver side. Når burgerne har fått en fin stekeskorpe og gyllenbrun overflate på begge sider kan du skru ned temperaturen litt. La dem deretter steke i ca. 30 sekunder til på hver side. Deretter skal burgerne hvile i 2-3 minutter før de er klare for servering!

Slik steker du en perfekt biff

Pleier du å jakte etter de mest spennende krydderne i krydderhyllen i butikken når du skal steke en deilig biff? Det trenger du slett ikke – du har faktisk kun bruk for salt og pepper for å få frem den gode kjøttsmaken i biffen. Til gjengjeld skal du ikke være gjerrig i bruken av salt og pepper, for mesteparten faller av i stekepannen mens biffen steker.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/6S4IQBC4tOM

Slik steker du biffen

Stek biffen ved høy varme, og bruk en nøytral olje, for eksempel rapsolje eller solsikkelje. Disse oljene tåler høye temperaturer og gir ikke fra seg smak. Stek biffen i intervaller ved å vende å dem ca. hvert 10. sekund – det gir biffen en fin og gylden overflate.

Gjennomstekt, medium eller rare?

Det kan være vanselig å vurdere hvor lenge biffen skal stekes. De fleste liker at biffen er medium stekt – i så fall skal den føles litt elastisk. Når du trykker lett på den med en finger skal den føles litt som underarmen din.

Etter stekingen er det viktig at biffen får lov til å hvile i et par minutter, slik at kjøttsaften bevares i kjøttet og gjør biffen ekstra saftig.

Bruk rabattkoden WHITEAWAY50 når du bestiller på adamsmatkasse.no, så får du 50 % rabatt på din første levering! Tilbudet gjelder kun nye kunder.

Tips til matlaging

Adam fra Adams Matkasse

Adam har vært med på det norske kokkelandslaget og har vunnet mange konkurranser med landslaget. I dag er han sjefskokk i Adams Matkasse, og planlegger sunne, gode og inspirerende hverdagsmiddager for flere tusen norske familier hver eneste uke. Her deler han noen av sine beste matlagingstips.

Favoritter

Lukk