Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
 • Mandag9-20
 • Tirsdag9-20
 • Onsdag9-20
 • Torsdag9-20
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

Slik unngår du at jeansene mister fargen

Du har endelig funnet den perfekte dongeribuksen, og så mister den fargen. Selv om det er moderne med et slitt denim-look, er det skikkelig irriterende når de nyinnkjøpte olabuksene plutselig blir blasse i fargen, og blir både triste og grå. Følger du våre tips, så unngår du det.

Vask etter anvisningen

En gyllen regel når olabuksene skal vaskes, er å følge vaskeanvisningen på vaskelappen, og på den står det som regel at de skal vaskes sammen med klær med lignende farger. 

og bruk flytende vaskemiddel

Det kan også være en god ide å vaske dem med flytende vaskemiddel i din vaskemaskin. Når du bruker vaskepulver, har det nemlig en tendens til å sette seg i stoffibrene og det kan gi buksene hvite striper.

Vask buksene med mørkere klær

Er buksene allerede ved å miste fargen, kan du også prøve å vaske dem med mørkere jeans, da er det jo ikke et problem at fargen smitter av. 

og skru ned temperaturen

For å holde liv i fargen lengst mulig anbefales det faktisk, at du vasker buksene på så lave temperaturer som mulig.  Er buksene bare litt skitne, kan du skåne dem ved å skru ned temperaturen, og gjerne så langt ned som på 20 grader. Vi garanterer at buksene dine setter mer pris på et kaldt bad enn det du gjør - og som takk holder de seg også pene i lenger tid.

5 gode råd, når buksene skal i vaskemaskinen

jeans

 • Vend dem på vrangen
 • Trekk opp glidelåsen
 • Knapp igjen knappene
 • La tøymykneren stå
 • Unngå tørketrommelen

Buksene holder lengre på fargen, og holder seg også i bedre stand, dersom du følger rådene ovenfor. Når du vasker buksene i den formen de har, når de blir brukt, minsker også sjansen for at de blir vasket "skeive" i maskinen. Det er også mindre sjanse for at de de henger seg fast i andre klær, eller at fibrene strekkes av tøymykneren eller i din tørketrommel.

Ikke vask jeansene for ofte

Jeans skal ikke vaskes for ofte. Faktisk råder jeansforhandlerene deg til å gå ukesvis uten å vaske olabuksene. Kan du nøyes med å tørke over dem med en våt klut, for å fjerne de verste flekkene, er det helt perfekt. 

Damp heller buksene mens du står i dusjen

Syns du buksene trenger en oppfrisking kan du henge dem på badet, når du går i dusjen. Dampen er nemlig med til å friske dem opp. Synes du de lukter, kan du henge dem ut, men ikke i sola, det kan være med til å bleke dem.

Eller legg dem i fryseren 

Og du kan faktisk legge dem i fryseren, det tar knekken på bakteriene.  Buksene blir kanskje ikke like rene som i vaskemaskinen, men dampen fra dusjen, den friske luften utenfor, og kulden i en fryser hjelper til med å friske dem opp.   

Hvis skaden er skjedd

Hvis jeansene allerede er slitte og trøtte i fargen er heldigvis ikke alt håp ute. Det finnes tekstilfarger som kan gi nytt liv til olabuksene. Og så er det jo en trøst, at det neste paret gjerne holder seg litt lenger, hvis du følger disse rådene.

Her finner du flere vasketips ...

Sparetips
Vedlikehold

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk