Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Slik unngår du at klærne krymper i tørketrommelen

Det er ikke alle klærne som tåler en tur i tørketrommelen. Vi guider deg gjennom de forskjellige tekstilene, så du slipper at yndlingsgenseren går fra størrelse M til størrelse XXS. 

Ull

Det fins mange forskjellige typer ull, fra kanin, sau, hest og kamel, men felles for alle, er at de liker varme utrolig dårlig. Du har kanskje vært så uheldig at du har puttet den ene ullsokken i tørketrommelen? Så vet du at du har en sokk i babystørrelse når den kommer ut. Et godt råd er å vaske ull for hånd, og å tørke plaggene forsiktig på et håndkle. Henger du ullplaggene opp kan de strekke seg og bli uformelige.

Bomull

Bomull tåler varmen godt og blir faktisk myk og god av å være i tørketrommelen. Men, bomull kan krympe en smule. Det er med andre ord verdt å tørke undertøyet ved lavere varme. 

Lin

Akkurat som bomull pleier lin å klare seg fint i tørketrommelen. Men, det er verdt å være oppmerksom på at glansen i fibrene har det med å forsvinne en smule. Er klærne helt nye kan det være en fordel å ikke putte dem med i tørketrommelen. 

Syntetiske fibre

Klær som er laget av syntetiske tekstiler egner seg faktisk godt til å tørkes i tørketrommelen. Men, klærne avgir ofte statisk elektrisitet, når de er ferdigtørket. Trommelbevegelsene er nemlig med til å bygge opp den statiske elektrisiteten i klærne. Du kan unngå dette ved å vaske klærne med skyllemiddel først.

f.eks. Akryl

Akryl ligner på ull, men føles mye lettere. Selv om akryl et syntetisk fibermateriale, har det, akkurat som ull, ikke godt av for mye varme. Derfor bør du ikke putte klær med akryl i tørketrommelen. Gjør du det risikerer du at de blir deformert og mister elastisiteten. 

Acetat (kunstfiber)

Acetat er et kunstfiber med vakker glans, og minner faktisk litt om silke. Dette er et av de mer ømfintlige tekstilene og derfor krøller det også fort. Acetat blir typisk brukt i silkelignende tøy som f.eks. slips, kjoler og fôr i jakker, og liker seg ikke i tørketrommelen.

Husk å lese vaskelappen nøye

Etter denne gjennomgangen tenker du deg gjerne om en gang til før du putter klærne i din tørketrommel. Men for at du skal være helt sikker på at du gjør det riktig, bør du alltid lese vaskelappen, som sitter på innsiden av klærne. 

Flere tips til vaskerommet

Hjelp og svar
Sparetips

Christian fra WhiteAway

Christian hjelper deg med å forstå hvitevarene dine litt bedre. Han leser gjennom bruksanvisningene og forklarer deg hva de tekniske termene betyr. På fritiden er han en kløpper på data og en skikkelig lesehest.

Favoritter

Lukk