Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

Slik vasker du klær med trykk

En t-skjorte med trykk mister en del av sjarmen sin når trykket får sprekker eller skaller av. Du kan heldigvis skåne t-skjortene dine og forlenge deres levetid med et par enkle og gode vasketips. Les her.

1. Vask klærne med vrangen ut

Det at man skal vende klærne med innsiden ut før man putter det i vaskemaskinen er et velkjent vaskeråd. På den måten så bevarer man fargen godt, og klærnes overflate holder seg pen. Det er enda viktigere å følge dette rådet dersom det er trykk på klærne, fordi trykket dermed ikke gnis mot trommelen i vaskemaskinen og de andre tingene der inne. Husk å lukke alle glidelåsene på klærne du putter i vaskemaskinen slik at de ikke skader trykket.

2. Vask på lave temperaturer

Det anbefales generelt sett ikke å vaske klær med trykk på mer enn 40°, men hvis du vil være på den sikre siden så bør du holde deg til 30°. Du bør selvfølgelig alltid lese vaskeanvisningene på klærne, men husk at disse kun angir maks-temperaturene klærne kan vaskes på – de kan også bli rene ved lavere temperaturer. Unngå forøvrig å bruke vaskemidler med blekemiddel.

vaskeanvisning

LES OGSÅ: Hva betyr symbolene på vaskelappen?

3. Unngå tørketrommelen

Tørketrommelen er litt mer hardhendt enn vaskemaskinen, og den egner seg ikke for klær med trykk – heller tvert imot. Tørk klærne utenfor dersom det er mulig, i tørkeskap eller heng det på tørkestativet inne og sørg for å lufte godt.

4. Ta klærne ut av vaskemaskinen med en gang

Det er alltid en god idé å tømme vaskemaskinen med en gang den er ferdig for å unngå at klærne blir krøllete eller begynner å lukte, men det er enda viktigere for klær med trykk. Hvis trykket er krøllet sammen så kan det nemlig knekke – og hvis klærne er helt nye så finnes det en fare for at trykket klistrer seg sammen og ikke kan rettes ut igjen uten at det blir ødelagt.

5. Stryk aldri direkte på trykket

Hvis du stryker direkte på trykket så kan du nesten være sikker på at det kommer til å smelte. Stryk derfor kun klærne på baksiden, og hvis du vil være ekstra sikker så kan du legge en klut over klesplagget og passe på at varmen på strykejernet ikke er altfor høy.

Flere tips til å ta godt vare på klærne dine

Vedlikehold

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk