Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • LørdagStengt
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Handlekurv
Shop
Hvitevarer

Trenger du glansemiddel og salt når du bruker oppvasktabletter?

Det er ikke sikkert det er nødvendig å fylle på salt og glansemiddel, når lampene lyser på oppvaskmaskinen. Det avhenger nemlig av to ting: hvilket oppvaskmiddel du bruker og kalkmengden i vannet der du bor.

Kalknivået bestemmer

Det korte svaret er faktisk, at mengden av salt og glansemiddel, avhenger av hvor hardt vannet er der du bor. Bor du i et område hvor det er mye kalk i vannet, kan du få bruk for ekstra salt og glansemiddel. Er du i tvil om hvor hardt vannet er der du bor? Da anbefaler vi at du sjekker hjemmesiden til din kommune.  

Er det vann og flekker på glassene dine?

Når kontrollampene begynner å lyse på oppvaskmaskinen, er det kanskje på tide å ta stilling til hvordan tallerkenene og glassene ser ut, når de kommer ut av oppvaskmaskinen. Syns du at det er mye vann og kalkflekker på både glass og tallerkener er det nemlig på tide å fylle på med salt og glansemiddel.

Det er ikke dermed sagt, at det er bedre med for mye enn for lite. Er overflatene fettete, bruker du nok for mye glansemiddel, og bruker du for mye salt, kan det legge seg et belegg på serviset, som smaker salt. 

Hva med 3-i-1 tabletter?

De fleste oppvasktablettene, som du finner på markedet i dag, er 3-i-1 tabletter, som inneholder oppvaskmiddel, glansemiddel og salt. Men, i områder med hardt vann kan det fortsatt være behov for å supplere med mer salt og glansemiddel.

Syns du ikke tablettene gjør susen?

Så er det kanskje på tide å skifte til pulver. Har du en eldre modell er det nemlig ikke sikkert at den klarer å løse opp tabletten, like raskt som pulveret. Og bruker du ofte hurtigprogrammene, kan du få det samme problemet der. Prøv deg frem, og ta en kikk på oppvasken etterpå.  Ligger det såperester igjen i maskinen, er det ikke sikkert at det er den enkle løsningen, tablettene, som er den beste løsningen i din maskin. 

Flere gode råd til bruk av vaske- og oppvaskmiddel

Hjelp og svar
Sparetips

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk