Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Tungt å stå opp? Våkn opp med wake-up-light

Lei av å våkne med morgentrøtte øyne? Les med, og finn ut hvordan det å våkne opp med en wake-up light kan forvandle deg til et morgenmenneske, selv på lange vinterdager.

Se for deg en lun sommermorgen. Fuglene synger. Solen lyser opp soveværelset ditt litt etter litt, du våkner langsomt opp, strekker deg og er klar til en ny dag, etter en god natts søvn. Det høres kanskje ikke ut som en januarmorgen, men det kan det bli med en vekkelampe, en så kalt wake-up light.

Forskjellen på en wake-up light og en alarm

Vekkelampen simulerer soloppgangen og stimulerer kroppen til å våkne både lett og naturlig. Soveværelset blir gradvis lysere, og kroppen våkner derfor langsomt opp. Man våkner heller ikke opp med en insisterende og høylytt alarm.

Hvordan virker en wake-up light?

Vekkelampen begynner prosessen med å vekke deg 30 minutter før du skal stå opp. Lyset intensiveres litt etter litt, helt til det er så kraftig at du våkner. Dersom lyset ikke er nok til å vekke deg, kan du stille inn en lyd, som blir kraftigere og kraftigere i 1½ minutt, med mindre du trykker på snooze eller slår den av.

Lampen plasseres på nattbordet el. lign. ca. 40-50 cm fra der du legger hodet på puten. Med andre ord må du passe på at hverken sengen, dynen eller soveputen blokkerer for lyset.

Kan også brukes som "fall asleep-light" eller nattlampe

Prøv deg frem, til du får et perfekt resultat

Alle mennesker er forskjellige, så det er en god i de å prøve seg litt frem for å finne de helt riktige innstillingene. Du kan f.eks. justere både lysintensiteten og hvor lang tid lampen skal bruge på å vekke deg.

Kan også brukes som "fall asleep-light" eller nattlampe

Noen vekkelamper hjelper deg også med å falle i søvn. De kan nemlig simulere en solnedgang i stedet for en soloppgang, slik at kroppen forbereder seg på å sove, på en behagelig og avslappende måte. Liker du å lese i sengen, kan du også bruke den som nattlampe.

Helse og sunnhet

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk