Klar for en knallgod start på dagen? Denne oppskriften på tykke pannekaker med yoghurt er både enkel og god, og vips så har du en stakk med lekre og saftige pannekaker. Så nå vet du hva du skal lage i helgen ...
5 kjappe om pannekaker
Visste du at pannekaken har sin egen dag? Tirsdag den 9. februar feires den internasjonale pannekaken, også kalt fetetirsdag. Det finnes nemlig utallige varianter over hele verden og det har det gjort i lang tid om vi skal tro arkeologene.
Tynne og tykke
Rundt om i verden spises det nemlig pannekaker, til både frokost, middag og dessert. Noen er tynne, som varianten vi kjenner her hjemme, som minner om de løvtynne crêpes fra Frankrike, mens andre er tykke, som amerikanske pannekaker og russiske Blini. Alt etter hvor du reiser finner du også pannekaker med ris og maismel, men de vi kjenner best inneholder som regel en blanding av hvetemel, salt, melk og egg.
Norske lapper møter amerikanske pannekaker
Denne oppskriften minner både om norske lapper og amerikanske pannekaker. De har den tykke og saftige konsistensen fra de amerikanske, men er ikke like fete, de inneholder nemlig ikke smør. De inneholder også naturell yoghurt, i motsetning til surmelk eller kefir. Og pannekakene inneholder bakepulver, og ikke ren natron.
LES OGSÅ: Vet du egentlig forskjellen på natron og bakepulver?
Oppskrift på pannekaker med yoghurt
- 2 dl yoghurt
- 1 dl melk
- 3 egg
- 2 spiseskjeer sukker
- 150 gram hvetemel
- 3 teskjeer bakepulver
- 1/2 ts salt
- Smør og vegetabilsk olje til steking
Forbered deg godt
Ta frem en rist og dekk den med kjøkkenpapir, og legg over kjøkkenhåndkleet. Så snart pannekakene er klare skal det hvile her under kjøkkenhåndkleet. Da er du også sikker på at det holder seg varme helt frem til de skal serveres.
Gi røren tid til å svelle
Knekk eggene i en stor skål og bruk en visp til å blande inn sukker, salt, yoghurt og melk. Mål opp mel og bakepulver og bland godt sammen. Hell melet i den våte miksen, litt etter litt, mens du visper godt. Dekk skålen til med et kjøkkenhåndkle og la den stå å trekke i 15-30 minutter. Når overflaten begynner å boble lett, vet du at bakepulveret har nådd å reagere med syren yoghurten.
Stek pannekakene ved jevn varme
Ta frem stekepannen og varm den opp til medium sterk varme. Det er viktig at pannen har nådd en jevn temperatur før du begynner å steke. Har du en takke, kan du også bruke denne. Avhengig av hvor stor stekepannen din er, kan du steke 3-4 pannekaker om gangen. Så snart pannekaken begynner å boble på overflaten, kan du ta en kikk på stekesiden, for å se om er brun nok, og klar til å vendes.Stek dem på side nummer to til den er brun og ligner den første. Legg de ferdig pannekakene under kjøkkenhåndkleet.
Er du usikker på hvor lenge de skal steke?
Lag en test-pannekake, så ser du ca. hvor lenge de trenger, og når du bør vende dem. Server dem med sjokoladepålegg, syltetøy og rømme, eller med sirup og friske blåbær som her på bildet.