Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Tips og triks

Ut å reise? 15 smarte tips til en velpakket koffert

Det er spennende å skulle ut å reise, men kanskje ikke fult så spennende å pakke kofferten? Ikke desto mindre kan en velpakket koffert gjøre turen frem og tilbake, og selve ferieoppholdet, til en bedre opplevelse. Her får du 15 smarte tips til en velpakket koffert.

1. Begynn i god tid

Det er mye man heller vil gjøre enn å pakke kofferten, men gjør deg selv en tjeneste, begynn å pakke i god tid. Det er større risiko for at du glemmer noe viktig, hvis du løper rundt og pakker i siste øyeblikk. 

2. Undersøk reisedestinasjonen

Det er to ting du skal unngå: Å pakke unødvendige ting og å mangle de viktige. Det unngår du ved å gjøre hjemmeleksen på reisedestinasjonen din: Hvordan blir været? Er det risiko for regn eller snø? Er det mulighet for å sole seg, eller bade? Det samme gjelder hotellet/hytta/leiligheten: Er det dyner, sengetøy, håndklær?

3. Selve kofferten må ikke være for tung

En lett koffert er et godt utgangspunkt, spesielt hvis du skal drasse den med på bussen eller toget. Skal du ut å flyve, er det også en fordel med en lettere koffert, da får du nemlig plass til å pakke litt ekstra.

Kulepenn og skriveblokk

4. Lag en pakkeliste

Desto flere dere er som skal med på reisen, desto flere ting risikerer du å glemme. Start med å skrive en liste over alt du skal ha med, felles ting, underholdning til barna, mat til reisen, osv. Gjør det evt. dagen før du pakker, så har du tid til å komme på flere ting.

5. Gjør unna klesvasken

Det er kjipt å oppdage at yndlingskjolen eller -skjorten ligger i vasketøyskurven like før avgang. Gjør deg selv en tjeneste og ta klesvasken før du reiser, så er du sikker på at du har valget mellom innholdet i hele, og ikke bare halve, klesskapet. 

6. Få et visuelt overblikk

Legg alle tingene fra pakkelisten frem på spisebordet eller sengen, før du legger dem i kofferten. Sjekk at du har fått med deg alt på listen, så slipper du å ta alt opp igjen for å se om du husket f.eks. solbrillene.

7. Velg klesplagg som kan kombineres

Vil du unngå å pakke med for mye klær, kan du prøve å velge klesplagg som det er enkelt å kombinere. Hold deg f.eks. til nøytrale farger, med enkelte fargerike innslag, eller velg klær innenfor samme fargeskala.Hvis du skal et sted hvor du ikke har mulighet for å vaske klær, kan du alltids pakke med litt flytende vaskemiddel (husk å merke beholderen), som kan brukes i f.eks. håndvasken på hotellet. Da holder garderoben litt lenger.

8. Begrens deg til 2 par sko

Begrens deg til 2 par sko, når du skal ut å reise.

Høres det vanskelig ut? Prøv å velge et par komfortable sko, som tåler turistgåingen, og et par til kvelden, til fint. Har du et par flate sandaler, er de spesielt praktiske hvis du skal på badeferie. 

9. Hell shampo på små flasker

Små beholdere selges på apoteker så det er ingen grunn til å drasse med seg hele shampoflasker med på tur. Hell shampo, balsam og hva du ellers trenger på små flasker, så har du det du trenger. Ha flaskene i en pose eller i en vanntett toalettveske, så slipper du at klærne rammes, hvis en av dem viser seg å være utett.

10. Legg tunge ting nederst

Pakk tunge ting, som f.eks. jeans, gensere og sko nederst i kofferten. Du sikrer at kofferten får en bedre balanse, og at de tunge tingene ikke skubber og krøller lettere klesplagg, som f.eks. kjoler, skjorter og topper.

11. Rull klærne sammen

Vil du unngå å få folder i bukser, jakker og skjorter, er det en god ide å rulle dem sammen, i stedet for å folde dem. Når plaggene rulles sammen, kan de også pakkes helt tett i tett. I videoen fra Zalando, ser du hvordan du enkelt kan få plass i kofferten:

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/ZvhTqVc05cU

12. Legg småting i hulrommene

De små hulrommene mellom plagg og pakkenelliker kan brukes til mer enn bare luft. Putt f.eks. sokkene dine ned i skoene, og legg undertøy ned i sidene, eller mellom klærne. Slik får du utnyttet all plassen, og slipper at bagasjen beveger seg under transporten.

13. Tannbørste og undertøy i håndbagasjen

Har du stått igjen ved bagasjebåndet og forgjeves kikket etter kofferten? Så vet du at det kan ta tid før flyselskapet finner bagasjen din. Det er alltid en liten risiko for at bagasjen forsvinner, men har du en liten toalettveske, og et rent sett undertøy med i håndbagasjen, kan det aldri gå helt galt.Har du smykker eller andre verdigjenstander med, er det også en god ide å heller putte dem i håndbagasjen.

14. Kopier de viktige papirene dine og husk kontanter

Legg en kopi av de viktigste papirene dine (pass, førerkort og forsikring) i både bagasje og håndbagasje. Så er du sikret, hvis uhellet er ute.Kjøp deg en liten mappe, hvor du kan oppbevare det viktigste, og legg det i håndbagasjen, separat fra lommeboken, så er du sikker på at du har dem klar på flyplassen og når du ankommer hotellet.

Ikke glem at det ikke er alle steder du kan handle med kort, og noen steder blir det faktisk frarådet, p.g.a. sjansen for svindel. Snakk med banken din om hva de anbefaler til din reisedestinasjon, og ta en kikk på gebyrene som følger med kortbruk i utlandet. Tar du ut litt kontanter, før du reiser, slipper du også å betale gebyr for uttak i utenlandsk minibank. 

15. La noen ting bli liggende i kofferten

Noen ting bruker du kun når du skal ut å reise. Det kan f.eks. være skoposer, adaptere eller små reiseflasker til shampoo og balsam. Lar du disse ligge i kofferten, når du pakker ut etter å ha vært på reise, vet du hvor de ligger, og slipper å lete høyt og lavt etter dem, neste gang du står på farten.

Flere tips og triks, som gjør livet litt lettere

Mia fra WhiteAway

Mia er en entusiastisk fritidskokk, som liker å inspirere med oppskrifter og tips. Hun går gjerne på jakt i bruktbutikker, og gleder seg over de små tingene som gir hverdagen litt mer smak og farge.

Favoritter

Lukk