Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Matlaging

Varm rotfruktsalat med balsamico dressing

Har du som mål å spise mer salat og grønsaker? Så skal du ha denne oppskriften på repertoaret. Den har både sødme og syrlige innspill, og metter mer enn en alminnelig bladsalat. 

Ingredienser 

  • Salat etter eget ønske
  • 1 aubergine
  • 1-2 rødbeter
  • 3 lilla gulrøtter
  • 2 dl sort balsamico
  • 1 dl sukker
  • Sitronsaft
  • Olivenolje
  • 100 g smør til glasering
  • 1,5 ss sukker til glasering 

Embedded content: http://fast.wistia.com/embed/medias/3rgxb2u27h.jsonp

Gjør klar grønnsakene

Du begynner med å vaske grønnsakene. Gulerøttene og rødbetene skal skrelles, og skjæres i staver. Skjær av stilken på auberginen, del den i to, del hver halve i tre på langs, og skjær den i store stykker.

Bak auberginen i ovnen

Legg auberginene på en tallerken og strø over salt, friskvernet pepper og olivenolje. Bruk hendene til å få med oljen og krydderet. Riv av et ark med aluminiumsfolie og legg over et ark med bakepapir. Plasser auberginen på arket og snurp sammen endene. Sett auberginepakken på en rist og stek den på 185 grader i ca. 20 minutter.

olje

Glaser rotfruktene

Kok opp vann og legg i rødbeter og gulerøtter. La dem småkoke til de er al dente. Hent rotgrønnsakene ut av vannet med en hullskje, eller sil av vannet i et dørslag. 

Del smøret i biter, i spiseskje størrelse. Ha smøret på en varm stekepanne (1 ss om gangen) og dryss over en 1 spiseskje sukker. Det er viktig at det hele tiden er smør på pannen, så sukkeret ikke brenner på. Legg i rotgrønnsakene.

Dryss over resten av sukkeret (0,5 ss), og litt friskkvernet pepper og salt. Når sukkeret er smeltet, og grønnsakene glasert, det tar ca. 1  og 1/2 minutt på hver side, tas de av pannen og legges på en tallerken.

sitron

Lag balsamico sirup og kle salaten

Mål opp 2 dl balsamico og 1 dl sukker og hell det i en tykkbunnet kasserolle. La blandingen småkoke til den får en sirupsaktig konsistens ca. 8-10 minutter og før den tykner. Sirupen skal tas av varmen, mens den fortsatt er flytende, når den kjøles ned vil den tykne enda mer. Vend salatbladene med olivenolje, et skvett sitron, og friskvernet salt og pepper. Dander i en skål.

balsamico

Anrett og server

Ta fram tallerkenen og anrett bakt aubergine og salat på tallerkenen. Legg de glaserte rotfruktene på toppen. Ta en spiseskje balsamico sirup og spre den lett over anretningen, i et sirkulært mønster. Server og nyt.

Middag

Rebecca fra WhiteAway

Rebecca er utdannet kokk. Hun er ekspert på desserter og kan trylle frem fargerike og smakfulle retter så lett som ingenting. Hun henter inspirasjon fra andre kulturer og elsker å reise.

Favoritter

Lukk