Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Ditt produkt

Vidunderpappa.no tester: Ninja Coffee Bar kaffetrakter

Å lage seg en god kopp kaffe er en kunst. En kunst det virkelig er verdt å lære seg, for hva er vel bedre enn en skikkelig god kopp kaffe? Har flere ganger sittet på en kafe og nytt "Americano" og tenkt at denne hadde vært fint om en hadde kunnet lage seg hjemme.

Thomas fra bloggen Vidunderpappa.no har testet kaffetrakteren i samarbeid med WhiteAway.

Ninja kaffemaskin

Jeg har de siste årene vinglet mye i livet. Har ikke helt klart å stake ut en kurs, og de stiene jeg har fulgt, har til tider vært både kronglete og smale.

Jeg snakker da, selvsagt, om kaffe og forskjellige måter å tilberede denne på.

Å lage seg en god kopp kaffe er en kunst. En kunst det virkelig er verdt å lære seg, for hva er vel bedre enn en skikkelig god kopp kaffe? Har flere ganger sittet på en kafe og nytt "Americano" og tenkt at denne hadde vært fint om en hadde kunnet lage seg hjemme.

vidunderpappa ninja kaffetrakter

Trangen etter å kunne lage seg denne svarte eliksiren, har ført til at jeg eier nå x-antall maskiner og redskaper for kaffebrygging! Jeg har presskanner, espressobrygger, trakter, kapselmaskin, kaffekvern og selvsagt et stort glass frysetørket kaffe, for sikkerhets skyld.

Jeg har én maskin for å trakte en kopp, en maskin for når vi har besøk, en løsning for når jeg vil kose meg og en løsning når jeg skal flotte meg (espressobryggeren).

Nå, i minimalistens ånd, gjør jeg noe med denne saken. Jeg gir bort alt av maskiner og redskaper til de som måtte ønske å brygge seg en kopp kaffe, og går for én maskin som skal gjøre alle oppgaver.

Ninja Coffee Bar

Amerikanske Ninja lover å kunne gjøre livet mitt enklere med sin Ninja Coffee Bar. Maskinen skal kunne servere kaffe i alle størrelser og fasonger.

Maskinen skal kunne levere en "vanlig" kanne med traktet kaffe, en halv kanne, reisekopp og vanlig kopp. Nå er denne maskinen amerikansk, så størrelsene på kopp er også deretter, type large.

Embedded content: https://fast.wistia.com/embed/medias/zmqcgz7eqf.jsonp

Nå skal det sies, før jeg forteller litt mer om maskinen, at selv om maskinen skal kunne levere espresso, iskaffe, latte og americano, så vil en slik alt-i-et løsning ikke kunne konkurrere mot ekte barrista-løsninger. Men det er nok ikke meningen fra Ninja heller.

Dette er en maskin som gjør det enkelt for en vanlig husholdning å kunne lage seg forskjellige typer kaffe, med godt nok resultat.

I bunn og grunn blir kaffemaskinen til Ninja styrt av Auto-IQ teknologi. En teknologi som sørger for at riktig mengde vann blir kombinert med riktig mengde kaffe. Du fyller opp beholderen med vann og Auto-IQ tar seg av resten. Maskinen er også en klassisk trakter, så kaffen blir trukket gjennom filter.

Et helt vanlig forløp er at en fyller kaldt og rent vann i kolben, en fyller så kaffe i filteret med en spesial-måleskje fra Ninja og så velger en mengde og hvilken type kaffe en ønsker. Er en skikkelig avansert, og langt flinkere til å planlegge enn undertegnede, så kan en også stille inn et klokkeslett en ønsker kaffen tilberedt.

ninja coffee bar kaffetrakter

Maskinen er som sagt enkel å bruke, den erstatter mange andre maskiner og den er veldig økonomisk i bruk da den kan trekke akkurat den mengde kaffe som er ønsket. Men hvordan er egentlig smaken?

Jeg tenkte at den aller beste testen måtte være å gi en kopp kaffe til min far, Mr.Moccamaster. Han har drukket den samme kaffen (Friele frokostkaffe) fra den samme maskinen (Moccamaster) siden krigen, og har veldig sterke meninger om hvordan en kopp kaffe skal smake.

Jeg brygget en «classic» kaffe gjennom min nye Ninja og serverte den i en medfølgende termokopp. Han lyste opp og sa at den smakte akkurat som om han skulle ha laget den selv, en stor tommel opp derifra da altså!

Oppsummering

Det negative først. Av negative ting vil jeg si at det kan bli en del «splashback» fra en uoriginal kopp. Min favorittkopp kommer ikke langt nok opp mot selve trakteren og dråpene gjør at noe dessverre kommer ut på kjøkkendisken. Ingen problemer med dette når en bruker de medfølgende termokrusene fra Ninja.

Det kan også legge seg et par dråper kaffe i den geniale «drypp-stopperen». Dette kommer da ned i neste kopp når du slår av funksjonen igjen.

Det positive er at maskinen erstatter alle andre kaffemaskiner på kjøkkenet. Den kan trekke èn kopp kaffe og erstatter kapselmaskinen, den trakter en kanne kaffe rett opp i den medfølgende termokannen, den kan lage en fin espresso som er grunnlag for alle typer spesialkaffer og den kan trekke både klassisk kaffe og en litt sterkere kaffe.

Maskinen har også en flott timer som gjør det mulig å kunne stå opp til lukten av kaffe. At den benytter seg av standard filterkaffe gjør at den også er økonomisk i bruk og kan bruke de mest kjente typene av kaffe, ihvertfall i Norge. Til slutt må det sies at kaffen er veldig god, og spesielt den litt sterkere typen vanlig kaffe ble undertegnedes favoritt.

Thomas fra Vidunderpappa.no

Thomas er selvutnevnt fagperson på temaet småbarnsfamilier. Han forsøker å finne gode løsninger for å gjøre livet i en travel småbarnsfamilie litt enklere, litt mer strømlinjeformet og litt morsommere. Thomas har spilt 5. divisjons fotball på Vestlandet, han har utdannelse innen IT og han fikk en velfortjent 3. plass i den store «Pappablogg konkurransen» på kk.no.

Favoritter

Lukk