Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-16
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Gode råd

Visste du, at du kan gjenbruke vannet fra kondenstrommelen?

Har du en kondenstrommel på vaskerommet, så vet du at det samler seg mye vann i beholderen etter en stund. Men visste du at du kan gjenbruke vannet i stedet for å helle det ut i vasken?

Kondensvann = vann uten kalk

Når fukten i klesvasken fordamper i kondenstrommelen, følger ikke kalken og mineralene med i vannet. Faktisk er kondensvannet helt fritt for kalk og kan saktens brukes til andre ting. Bruker du vaskemiddel med parfyme, eller tøymykner skal du være obs på at det kan finnes spor av parfyme og mikroskopiske tøyfibrer i vannet. Disse kan du enkelt fjerne ved å helle vannet gjennom et filter, f.eks. et kaffefilter. 

Bruk vannet til å gjøre rent på badet 

Det er opplagt å bruke kondensvannet til rengjøring, spesielt på badet eller andre steder i huset hvor kalk faktisk er et problem. Vannet fra springen inneholder nemlig kalk, i motsetning til kondensvannet, så du kan med fordel vaske badeværelset med kondensvannet.

Bruk vannet i strykejernet

Visste du at strykejernet påvirkes av kalkinnholdet i vannet? Heller du i kondensvann, i stedet for vann fra springen, slipper du nemlig den kjedelige jobben med å skulle avkalke strykejernet.

Visste du at strykejernet påvirkes av kalkinnholdet i vannet?

Vann blomstene med det

Delikate og ømfintlige blomster som eksempelvis orkideer har ikke godt av store kalkmengder. Derfor er det opplagt å bruke vannet fra kondenstrommelen til å vanne blomster med. Det er likevel en god ide å la vannet løpe gjennom et filter, så du er sikker på at du fjerner de mikroskopiske tøyfibrene og eventuelle vaskemiddelrester. 

Vask vinduene med det

Vindusvasken kan ofte være en utakknemlig jobb. Det legger seg raskt striper på glassene, etter kalkrestene, og da skal de vaskes over igjen. Vasker du vinduene dine med kondensvannet, i stedet for med vann fra springen, slipper du det problemet. Har du prøvd å gjenbruke vannet fra kondenstrommelen? Del gjerne dine erfaringer med oss i kommentarfeltet nedenunder. 

Flere god tips til vaskerommet

Gjenbruk
Sparetips

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk