21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-17
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Ventilatorer

Kjøkkenvifter

Med en kjøkkenvifte i kjøkkenet unngår du at hele huset påvirkes når du lager mat. Kjøkkenviften suger effektivt opp noe av den stekosen, matlukten, fuktigheten og fettet, som er uunngåelig når du skal lage mat.

Utvalget hos WhiteAway.no

Mangler du en kjøkkenvifte er du kommet til rett plass. WhiteAway.no har nemlig et stort antall forskjellige modeller til en billig pris - og fri frakt. Vårt varesortiment omfatter vifter til ethvert behov, fra en lang rekke kjente produsenter. For eksempel kan du finne modeller fra produsenter som SMEG, Siemens, eller kanskje liker du best Gorenje, Electrolux eller Thermex. Viftene kommer også i mange forskjellige farger og materialer.

Betyr ikke merket så mye for deg, har vi et stort utvalg av forskjellige kjøkkenvifter slik at du har mulighet til å finne akkurat den kjøkkenviften som passer deg, ditt behov og ditt kjøkken Uansett om du er på utkikk etter bordvifter, fritthengende vifter, innsatser, takintegrerte, uttrekksvifter eller vegghengte vifter, kan du finne den hos WhiteAway.no. På våre sider finner du også reservedeler og tilbehør til kjøkkenviften. Vi har også motor til kjøkkenvifter om det er det du har bruk for.

Kullfilter eller utsugningskjøkkenvifte?

Når du prøver å finne ut av hvilken kjøkkenvifte du skal kjøpe, bør du starte med å ta stilling til om den skal ha kullfilter (resirkulasjon) eller om den skal være med utsugning. Utsugningskjøkkenvifter fjerner som oftest flere partikler enn kjøkkenvifter med kullfilter. Til gjengjeld krever en kjøkkenvifte med utsugning at du lager en utsugningskanal til ventil. Dette er ikke nødvendig til kjøkkenvifter med kullfilter, da de renser luften og sender den tilbake i rommet, i stedet for å suge den ut. Fordelen med kullfilter er da at de kan brukes i så godt som alle kjøkken siden man slipper å lage en luftekanal. Ulempen vil være at kullfilteret må byttes 1-2 ganger årlig, og disse viftene ikke er like gode til å fjerne fuktighet fra luften.

Sentralventilasjon

Sentralventilasjon er en vanlig løsning i flere bygg. Hvis du har dette, kan du montere kjøkkenviften på sentralventilasjonen. Denne vil da bidra med motorkraft, og man trenger ikke en kjøkkenvifte med intern motor.

Intern eller ekstern motor?

De fleste kjøkkenviftene levers med intern motor, disse er også enkle å montere. Vi har også et rikt utvalg i kjøkkenvifter med ekstern motor, hvis man ikke ønsker å ha motoren plassert internt i viften, men eksempelvis på loftet. Monteringen av ekstern motor kan være litt mer komplisert, men et resultat av dette er at lydnivået fra motoren blir mindre fremtredende. Disse kjøkkenviftene har også ofte en bedre sugekraft enn variantene med intern motor.

Kapasitet

Når du skal velge kjøkkenvifte er det viktig at du ser på kapasiteten til de forskjellige kjøkkenviftene i forhold til ditt behov. Kapasiteten måles i m^3/t. Som regel skal kjøkkenvifter helst kunne skifte ut luften i ditt kjøkken 10 ganger i timen. Du kan beregne den ideelle kapasiteten for din nye kjøkkenvifte ved å finne volumet av kjøkkenet ditt (bredde x lengde x høyde) og gange det med 10. Dette bør inngå i overveielsene dine før du kjøper og monterer en ny kjøkkenvifte.

Les mer om hvordan du velger en ventilator med riktig kapasitet

Støynivå

Noe du også skal ta stilling til er støynivået til kjøkkenviften. I dag kan man få flere modeller som kjører under 50 dB. Dette er kanskje løsningen for deg hvis du vil ha en lydsvak kjøkkenvifte. I vårt sortiment har vi en rekke stillegående modeller.

Utforming

Blant kjøkkenvifter er det en lang rekke forskjellige varianter å velge i, og hvordan kjøkkenet er utformet vil ha mye å si for hvilken vifte man velger. En fritthengende kjøkkenvifte vil eksempelvis være ideell for plassering over en kjøkkenøy. Bordvifter vil på sin side også være et godt valg hvis man ønsker at viften skal være lite fremtredende. De vanligste viftene er riktignok beregnet på vegg eller takfeste.

Ser man på viftenes utseende er det enda flere variasjoner. Et eksempel er vertikale vifter som har åpningen vendt mot den som betjener komfyren, slik at man kan få en bedre oversikt. Viftene kommer også i mange forskjellige materialer og farger. Uansett om man ønsker en kjøkkenvifte i rustfritt stål, glass, eller kanskje en i svart. Er det mange valgmuligheter.

På jakt etter gode tilbud og billige priser? Sjekk vår side under Black Friday!

Er du i tvil om hvilken kjøkkenvifte du skal velge eller har du andre spørsmål om hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe vår kundeservice på tlf. 21 95 92 08 eller sendes oss e-post på [email protected]

Favoritter

Lukk