21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

*Gjelder ikke varer som allerede er nedsatt, tilbehør, varer merket med "Sjekk prisen", "Bestseller" og kan ikke kombineres med prismatch. Se tilbudets varighet på det enkelte produkt.

Kjøleskap

Kjøleskap

Trenger du et nytt kjøleskap? Da kan vi hjelpe deg. Vi har både billige og dyre modeller, forskjellige størrelser, kapasitet og med smarte funksjoner. Vi vil gjerne gi deg noen tips til hva du skal se på, så du kan finne det riktige kjøleskap for deg og ditt hjem. Se vår kjøleguide her.

Kjøleskapet har en sentral posisjon på kjøkkenet, og har en viktig oppgave med å holde matvarene kalde og ferske så lenge som mulig. Vi har altså alt fra store, brede kjøleskap, med plass til alt du måtte ønske, til mindre minikjøleskap, som kan plasseres på kontoret eller på en liten studenthybel. Vi har modeller i en rekke ulike farger og materialer. Fra moderne modeller i rustfritt stål, til retro kjøleskap i fargesprakende rødt. Vi har kjente merker som Samsung, Bosch, Siemens, Smeg, Blomberg og Gram og mange andre kvalitetsmerker. Husk at du også finner vinkjøleskap hos oss, perfekt for deg som vil oppbevare vinflasker på best mulig måte.
Nedenfor går vi igjennom forskjellige ting du må ta stilling til før du velger hvilken modell, størrelse og type du skal kjøpe.

Leter du etter et sort kjøleskap, så har vi et stort utvalg av dem.

Strømforbruk

Siden kjøleskapet er i drift døgnet rundt er det mest fordelaktig, for både miljøet og lommeboken, å velge en energieffektiv variant. Energieffektiviteten rangeres fra A til G, og måles i kWh. De mest energivennlige kjøleskapene er merket med A+/A++/A+++. Har du et energivennlig kjøleskap kan du spare penger og samtidig skåne miljøet. En modell merket med A++ vil eksempelvis bruke opptil 40 % mindre strøm sammenlignet med en i energiklasse A. En modell med en kapasitet på ca. 300 liter bruker ca. 140 kWh om året, mens en miljøvennlig modell, med samme kapasitet, kommer ned på 71 kWh i året. Har du et gammelt kjøleskap, kan du spare enda mer penger på å skifte det ut med et nytt. Selv om det kan virke litt dyrt å kjøpe et i den høyeste energiklassen så må du huske at du ned tiden sparer mye på strømregningen.

Ulike typer

Det finnes ulike typer kjøleskap, f.eks. frittstående eller integrerte. De vanligste er de frittstående da de ikke krever ekstra frontpanel og kan settes på plass med det samme. Et integrert kjøleskap krever litt mer ettertanke og må matche nøyaktig i målene til den plass du har. Skapet skal nemlig monteres med et frontpanel eller en skapdør som matcher de andre kjøkkenelementene dine. På den måten vil kjøleskapet ditt fremstå som en del av helheten i kjøkkenet. Skapdøren kan du bestille hos din kjøkkenleverandør.

Kjølekapasiteten

Kjølekapasiteten er avgjørende for hvor mye kjøleskapet kan romme. Et overfylt kjøleskap vil ikke være i stand til å kjøle ned varene dine, mens et tomt kjøleskap vil trekke unødvendig mye strøm. Derfor er det viktig at du velger et kjøleskap i rett størrelse. Kapasiteten måles i liter, og som utgangspunkt kan man starte med et kjøleskap på minst 100 liter, for så å legge til 50 liter for hver person i husholdningen. Du kan også sjekke det kjøleskap du har nå og se hvor mange liter det har kapasitet for. Der etter kan du ta stilling til hvis du vil ha mer plass, hvis du har for mye plass eller hvis det passer i kapasitet.

Ventilert kjøling

Flere og flere kjøleskapsmodeller har en avansert sensorteknologi, også kalt ventilert kjøling, som holder en jevn temperatur i hele kjøleskapet. I praksis vil dette si at matvarene holder seg like bra, uavhengig av hvor de plasseres i kjøleskapet. Dermed unngår man også problemer som frostskader på grunn av for lav temperatur, eller at matvarene blir dårlige som følge av for høy temperatur.

Andre nyttige funksjoner

Det finnes også flere nyttige funksjoner som hjelper med å sikre en bedre funksjon og drift. Elektronisk temperaturinnstilling gjør det f.eks. enklere å stille temperaturen helt presist, mens såkalte 0-Zone skuffer oppbevarer ferske matvarer som grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk på optimale temperaturer, og med et optimalt fuktighetsnivå. Man får også Softclose på enkelte dører, som gjør de enklere å åpne og lukke kjøleskapet, og LED-belysning som gjør lyset i kjøleskapet mer energieffektiv.

Lydnivå

Lydnivået på kjøleskapet kan også være en viktig faktor, når man velger et nytt kjøleskap, spesielt hvis man har et kjøkken med åpen planløsning. Et stillegående kjøleskap ligge på ca. 40 dB og under. Som referanse kan du tenke at en vanlig samtale mellom to personer ligger på sirka 60 dB.

Generelle tips

Det lønner seg å sjekke dimensjonene, før du velger et nytt kjøleskap. Mål plassen der det skal plasseres; har modellen du kikker på rett høyde, dybde, bredde? Husk også å beregne noen cm ekstra bak skapet, slik at luften får sirkulere fritt. Pass også på å legge inn nok rom til at døren kan åpnes fritt. Husk også å sjekke om kjøleskapsdøren er hengslet på høyre eller venstre side, og om det kan hengsles om, dersom du vil at døren skal vende en annen vei.

Vi hjelper deg

Det finnes mange modeller å velge mellom. Blant annet forhandler vi:
Electrolux kjøleskap
Bosch kjøleskap
Siemens kjøleskap
Miele kjøleskap
Whirlpool kjøleskap

Hvis du kan vente litt, kan du finne billige kjøleskap på Black Friday!

Hvis du trenger hjelp så er vi her for deg! Ingen spørsmål er for små eller for store. Du kan kontakte oss gjennom chatten her på siden, på mailadressen [email protected] eller ringe til oss på 21 95 92 08.

Favoritter

Lukk