21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
stengt

Favoritter

Lukk
Favoritter
0 Kurv
Meny

Få 5-30 % på alle hvitevarer*

*Kan ikke kombineres med andre tilbud eller prismatch. Gjelder t.o.m. 21/9-17.

×

Kjøleskap

Kjøleskap

Kjøleskapet har en sentral posisjon på kjøkkenet, og har en viktig oppgave med å holde matvarene kalde og ferske så lenge som mulig. Hos WhiteAway har vi et bredt sortiment med forskjellig design, kapasitet, funksjoner og energieffektivitet. Vi har alt fra store, brede kjøleskap, med plass til alt du måtte ønske, til mindre minikjøleskap, som kan plasseres på kontoret eller på en liten studenthybel. Vi har modeller i en rekke ulike farger og materialer. Fra moderne modeller i rustfritt stål, til retro kjøleskap i fargesprakende rødt. Vi har kjente merker som Samsung, Bosch, Siemens, Smeg, Blomberg og Gram og mange andre kvalitetsmerker.

Strømforbruk

Siden kjøleskapet er i drift døgnet rundt er det mest fordelaktig, for både miljøet og lommeboken, å velge en energieffektiv variant. Energieffektiviteten rangeres fra A til G, og måles i kWh. De mest energivennlige kjøleskapene er merket med A+/A++/A+++. Har du et energivennlig kjøleskap kan du spare penger og samtidig skåne miljøet. En modell merket med A++ vil eksempelvis bruke opptil 40 % mindre strøm sammenlignet med en i energiklasse A. Et kjøleskap med en kapasitet på ca. 300 liter bruker ca. 140 kWh om året, mens en miljøvennlig modell, med samme kapasitet, kommer ned på 71 kWh i året. Har du et gammelt kjøleskap, kan du spare enda mer penger på å skifte det ut med et nytt.

Ulike typer kjøleskap

Det finnes ulike typer kjøleskap, f.eks. frittstående kjøleskap eller integrerte kjøleskap. De vanligste kjøleskapene er de frittstående. De krever ikke ekstra frontpanel og kan settes på plass med det samme. Et integrert kjøleskap krever litt mer ettertanke. Skapet skal nemlig monteres med et frontpanel eller en skapdør som matcher de andre kjøkkenelementene dine. På den måten vil kjøleskapet ditt fremstå som en del av helheten i kjøkkenet. Skapdøren kan du bestille hos din kjøkkenleverandør.

Kjølekapasiteten

Kjølekapasiteten er avgjørende for hvor mye kjøleskapet kan romme. Et overfylt kjøleskap vil ikke være i stand til å kjøle ned varene dine, mens et tomt kjøleskap vil trekke unødvendig mye strøm. Derfor er det viktig at du velger et kjøleskap i rett størrelse. Kapasiteten måles i liter, og som utgangspunkt kan man starte med et kjøleskap på minst 100 liter, for så å legge til 50 liter for hver person i husholdningen.

Ventilert kjøling

Flere og flere kjøleskapsmodeller har en avansert sensorteknologi, også kalt ventilert kjøling, som holder en jevn temperatur i hele kjøleskapet. I praksis vil dette si at matvarene holder seg like bra, uavhengig av hvor de plasseres i kjøleskapet. Dermed unngår man også problemer som frostskader på grunn av for lav temperatur, eller at matvarene blir dårlige som følge av for høy temperatur.

Øvrige nyttige funksjoner

Det finnes også flere nyttige funksjoner som hjelper med å sikre en bedre funksjon og drift. Elektronisk temperaturinnstilling gjør det f.eks. enklere å stille temperaturen helt presist, mens såkalte 0-Zone skuffer oppbevarer ferske matvarer som grønnsaker, frukt, kjøtt og fisk på optimale temperaturer, og med et optimalt fuktighetsnivå. Man får også Softclose på enkelte dører, som gjør de enklere å åpne og lukke kjøleskapet, og LED-belysning som gjør lyset i kjøleskapet mer energieffektiv.

Lydnivå

Lydnivået på kjøleskapet kan også være en viktig faktor, når man velger et nytt kjøleskap, spesielt hvis man har et kjøkken med åpen planløsning. Et stillegående kjøleskap ligge på ca. 40dB og under.

Generelle tips

Det lønner seg å sjekke dimensjonene, før du velger et nytt kjøleskap. Mål plassen der det skal plasseres; har modellen du kikker på rett høyde, dybde, bredde? Husk også å beregne noen cm ekstra bak skapet, slik at luften får sirkulere fritt. Pass også på å legge inn nok rom til at døren kan åpnes fritt. Husk også å sjekke om kjøleskapsdøren er hengslet på høyre eller venstre side, og om det kan hengsles om, dersom du vil at døren skal vende en annen vei.

Favoritter

Lukk