21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

*Gjelder ikke varer som allerede er nedsatt, tilbehør, varer merket med "Sjekk prisen", "Bestseller" og kan ikke kombineres med prismatch. Se tilbudets varighet på det enkelte produkt.

Mikrobølgeovner

Skal du kjøpe ny Mikrobølgeovn?

En mikrobølgeovn er en hjelpsom hvitevare for mange husstander da den ofte brukes som et supplement til den vanlige komfyren. Fordelene ved en mikrobølgeovn er mange og den kan på en effektiv måte gjøre hverdagen lettere for deg. For eksempel kan du varme mat på bare et par minutter, tine kjøtt eller andre frosne matvarer, bake i og selvfølgelig lage popkorn. Hvis du er på jakt etter en ny mikroovn har du kommet riktig. Hos WhiteAway.no har vi et bredt sortiment, og vi forhandler kun mikrobølgeovner fra de mest kjente merkene. Du kan bland annet velge en fra Bosch, Gorenje, Samsung, Electrolux, Siemens eller Whirlpool.

Når du skal velge mikrobølgeovn er det viktig at du har tenkt over dine behov. Skal den fungere som et supplement til den tradisjonelle komfyren? Eller skal den kun tine opp mat, varme ferdigretter og poppe popkorn? Med en mikrobølgeovn kan du gi deg selv en mulighet til å være mer allsidig i matlagingen. Varmer du opp grønnsakene i mikrobølgeovnen unngår du at vitaminer koker ut samt at de beholder både smak og fibre. Ved å velge den riktige mikrobølgeovnen kan du få stor glede av den i din daglige matlaging. Når du skal velge mikrobølgeovn er det derfor en god idé å tenke over hvilke programmer og funksjoner som er viktige for deg. Hvis du bruker den mye i hverdagen kan det lønne seg å kjøpe som er litt dyrere men som har alt det du trenger.

Slik fungerer mikrobølgene

I en mikro finnes det små hull på innsiden der elektromagnetiske bølger trenger igjennom og inn i maten som skal varmes. Mikrobølgene gjør at vannmolekylene begynner å bevege seg hvilket gjør at maten varmes opp kjapt. Det er altså kun vannmolekylene i det du plasserer i mikroovnen som kan påvirkes av mikrobølgene – Selve tallerkenen eller fatet som maten ligger på blir kun indirekte varmt gjennom maten.

Ovnsrommet

Det er forskjellig hvor stort ovnsrommet på en mikrobølgeovn er. Dette har selvfølgelig betydning for hvor mye du kan tilberede i mikrobølgeovnen. Volumet på ovnsrommet beregnes i liter og alt etter hvilken mikrobølgeovn du velger, kan volumet svinge mellom ca. 12-42 liter. Du kan eventuelt lese under spesifikasjoner for å få en bedre vurdering av ovnsrommet. En god indikator for bredden er tallerkendiameter. Det er ekstra viktig hvis du for eksempel skal varme velling eller noe annet på flaske, da du må sørge for at flasken kan stå opp mens den blir varmet. Hvis du ønsker å bake i ovnen må du sjekke at de formene du har får plass i ovnsrommet.

Program og smarte funksjoner

Alle mikroovner har et basutbud av effektinnstillinger og program som du sel kan justere for at resultatet skal bli som du vil. Mer avanserte modeller kan også ha ekstra program som gjør det enkelt for deg å varme kjøtt, grønnsaker og væske på best mulig måte – Eller som til og med sørger for at noen matretter kan få en mer sprø overflate enn hvis du velger et av standardprogrammene. Jo bedre den er tilpasset for å varme de forskjellige matvarene, jo bedre resultat får du.

For at maten skal få en så jevn oppvarming som mulig har mange modeller en roterende bunnplate som ofte er laget av glass. Dette er en stor hjelp hvis du varmer maten på en vanlig tallerken eller på et mindre fat men kan være dumt hvis du har større fat eller andre typer av tallerkener som du skal varme opp maten på. Spesielt hvis fatet er firkantet og er så stort at det ikke kan rotere rundt uten setter seg fast.

Mange har også spesielle program for å kunne tine mat på en skånsom og appetittlig måte. Dette er perfekt hvis du for eksempel har glemt å ta ut kjøttsausen fra fryseren. Da kan du tine den kjapt og effektivt i mikroovnen i stedet for å vente eller tine den i vannbad.

Kombinasjonsovner

Kombinasjonsovner er riktig valg for den som vil ha en litt mer avansert mikroovn. Da får du for eksempel en grillfunksjon som gjennom sine varmeelement kan varme opp maten og gir den en bedre og mer sprø overflate, dvs slik en overlate du får på grillen eller på grillfunksjonen i din ovn. I noen typer går det også at dampkoke mat hvilket er en funksjon som fungerer veldig bra når du skal tillage grønnsaker uten å miste de viktige vitaminene. Du finner også modeller med over- og undervarme eller mulighet for varmluft. En varmluftsvariant blir veldig likt en vanlig ovn, bare i mindre format men samtidig kortere tillagningstid.

Med varmluft

Noen litt mer avanserte modeller har blitt utstyrt med smarte funksjoner og finesser slik at de kan brukes til mer enn bare oppvarming av mat. Du finner bland annet modeller med varmluft hvilket betyr at mikroovnen har samme funksjoner som en vanlig ovn med varmluft. I en vanlig mikrobølgeovn er det vannmolekyler som blir satt i bevegelse slik at bare maten blir varm. Men når det kommer til en modell med varmluft må man huske at selve fatet også blir varmt siden det er varm luft i hele ovnen som varmer opp maten. Men dette gir deg fleksibilitet og flere muligheter for å faktisk lage maten i din mikroovn i stedet for å bruke den store vanlige ovnen.

Sidehengte vs. bunnhengte

Når du skal velge mikrobølgeovn kan du velge mellom sidehengte eller bunnhengte. Forskjellen på de to modellene er om døren skal åpnes ovenfra og ned (bunnhengt), eller om døren skal åpnes til siden (sidehengt). Med tanke på plassering er dette viktig å tenke på før man investerer i en mikrobølgeovn. Det vanligste er at man har en med en sidehengt dør og det er ofte det letteste å bruke hvis man har plass til det. Det kommer selvfølgelig an på hvor du skal plassere din mikroovn og hvordan ditt kjøkken ser ut.

Innbyggede mikroovner

Å integrere sine hvitevarer i kjøkkenets design blir mer og mer vanlig i moderne hjem. Vi har et stort utvalg av innebyggede mikrobølgeovner som er designede nettopp for dette. Du kan altså få en innebygget modell som du monterer en kjøkkenluke på slik at man ikke kan se mikroovnen uten fremsiden går i ett med din kjøkkendesign. Da trenger du heller ikke å ha den på kjøkkenbenken eller se på den hver gang du kommer ut i kjøkkenet.

Gjør et kupp og kjøp din mikroovn på Black Friday!

Er du i tvil om hvilken modell du skal velge, eller har du andre spørsmål om hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe vårt kundesenter på tlf. 21 95 92 08.

Favoritter

Lukk