21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-17
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Opptil 25% på massevis av hvitevarer til kjøkkenet fra Miele og Gorenje* HER

Gjelder ikke varer som allerede er nedsatt, varer merket med "Sjekk prisen", "Bestseller" og kan ikke kombineres med prismatch. T.o.m. 23.01.22.

Oppvaskmaskiner

Oppvaskmaskin

Det finnes utrolig mange forskjellige oppvaskmaskiner å velge mellom og på WhiteAway.no har vi mange av dem. For å hjelpe deg godt på vei, har vi samlet noen gode tips, til hvordan du finner den maskinen, som passer best til deg.

Trenger du hjelp til å velge? Se vår guide for oppvaskmaskiner

Hvilken type oppvaskmaskin har du bruk for?

Visste du at det finnes 4 forskjellige typer oppvaskmaskiner? De fleste av oss kjenner den vanlige varianten, som er på størrelse med en vaskemaskin, og som oftest står under kjøkkenbenken. Dette er den innebygde oppvaskmaskinen. Denne oppvaskmaskinen har en egen front, men ofte har den ikke noe bekledning på sidene, fordi disse aldri synes. Den frittstående oppvaskmaskinen derimot, har bekledning i front og på sidene, fordi den skal kunne stå hvor som helst i kjøkkenet.

Integrert og ute av syne

De integrerte oppvaskmaskinene er blitt mer og mer populære, fordi du selv kan bestemme hvordan fronten skal se ut. Faktisk blir oppvaskmaskinen mer eller mindre usynlig bak kjøkkendøren. På de integrerte modellene er displayet kun synlig, når døren er åpen. På de halvintegrerte modellene får du displayet på fronten, og kan enkelt bruke knappene. Husk, at hvis oppvaskmaskinen skal integreres, så skal du selv sørge for å ha fronten klar, og montere denne.

Smale oppvaskmaskiner og maskiner på kjøkkenbenken

I små leiligheter, på hybelen, og i hus med små kjøkken, er man nødt til tenke litt ut av boksen for å slippe å ta oppvasken for hånd. Da er det godt at det finnes oppvaskmaskiner som tar lite plass. Benkoppvaskmaskinen, for eksempel, ligner litt på en gammeldags mikrobølgeovn og skal stå på kjøkkenbenken. Ofte har de en kapasitet fra 6 kuverter og oppover. Syns du det er litt lite, er det godt å vite at det finnes ekstra smale oppvaskmaskiner (ned til 44 cm i bredden), som tar litt mindre plass, og som har plass til mellom 9 og 14 kuverter.

Er det benkoppvaskmaskinen du brenner for, skal du bare være oppmerksom på at den skal kobles til vannkranen eller avløpet. Hvis noe skal skjæres til, benkeplate f.eks., må du huske å få dette gjort, før du bestiller.

Hvor mye oppvask skal den klare?

Som allerede nevnt, er det verdt å tenke over kapasiteten, når du skal handle oppvaskmaskin. Kapasiteten måles i kuverter, og en kuvert er det en person skaper av oppvask i løpet av et måltid. I en normal oppvaskmaskin får du plass til 10-14 kuverter. Mens benkoppvaskmaskinen ofte har plass til 6. Har du en stor familie på 4-5 personer anbefaler vi at du velger en oppvaskmaskin som kan vaske mellom 12-14 kuverter. Så slipper du også å skulle sette den i gang så ofte.

Tenk energivennlig, det lønner seg

Visste du at oppvaskmaskinen som regel bruker mindre vann, enn når du vasker for hånd? Med andre ord sparer du ikke på vannforbruket, når du løser saken manuelt. Derimot er det stor forskjell på oppvaskmaskinene. Noen er bedre for miljøet enn andre, og også for strømregningen din. På WhiteAway.no finner du oppvaskmaskiner som kun bruker 6 liter vann per vask, og maskiner som er i toppen av energiklassen med energimerkingen A+++. I tillegg har noen produsenter utviklet energivennlige spareprogrammer, ofte kalt ECO, som bruker minimalt med vann eller strøm.

OBS! I mars 2021 kommer en ny energimerking, og den gamle energiskala utgår. Du kan lese alt om den nye energimerkingen her.

Hysj, kan du høre den?

Det blir bare mer og mer populært med åpne kjøkkenløsninger og mange av oss spiser flere av dagens måltider ved kjøkkenbordet. Da er det viktig å tenke lydnivå. For er det noe som er mer irriterende enn en maskin som går og brummer, mens du sitter og spiser? Heldigvis fins det mange stillegående oppvaskmaskiner, som har et lydnivå helt nede på 37 dB. Flere av oppvaskmaskinene er såpass stillegående, at de har en indikatorlampe, som viser når oppvasken er ferdig.

Kan den det du vil at den skal kunne?

Dagens oppvaskmaskiner har flust med funksjoner, som alle er designet for å gjøre oppvasken så smertefri som mulig. Du kan bestemme hvor raskt den skal vaske, hvor mye vann maskinen skal bruke, og om den skal vaske vinglassene ekstra skånsomt.

Det finnes oppvaskmaskiner med fleksible skuffer, som kan justeres i høyden, så du får plass til alt. Og det fins maskiner med AquaStop, som sørger for å stoppe vanntilførselen hvis det skulle være trykkendring i vannslangen, og slik forhindrer vannlekkasjer.

Vi har mange modeller av oppvaskmaskiner, for eksempel finner du på siden:
Bosch Oppvaskmaskin
Electrolux Oppvaskmaskin
Miele Oppvaskmaskin

Er du fortsatt i tvil om hvilken oppvaskmaskin du skal velge, er du alltid velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne videre.

Kjøp din nye oppvaskmaskin billig på Black Friday eller finn våre best i test oppvaskemaskiner her.

Favoritter

Lukk