21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
0 Kurv
Meny

Få 15 % på ALT*

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre tilbud eller prismatch. T.o.m. 24/10-17.

×

Ovner

Ovn

Er du på utkikk etter en ny ovn har du her mye å velge mellom. Her på whiteaway.no har vi dampovner med dampfunksjoner utover den vanlige ovnen, kombiovner som gir en kombinasjon mellom vanlig ovn og mikrobølger i samme enhet, og innbyggingsovner. Alle modellene er fra kjente produsenter som Electrolux, SMEG, Bosch og Whirlpool med flere. Med det utvalget vi har å tilby skulle det la seg gjøre å finne den ovnen som passer perfekt til deg og dine behov.

Varmeskuffer

Man kan også utover selve ovnen få kjøpe varmeskuffer. Dette er da skuffer med mange funksjonsområder som eksempelvis å hjelpe med å holde maten varm over en lengre periode, forvarme service, tine matvarer eller å heve gjærdeiger.

Størrelse

Den vanligste bredden er om lag 60cm, men er man på utkikk etter noe større er det fint mulig å skaffe varianter på opptil 90cm bredde. Det er også en mulighet å gå for doble ovner. En slik modell har so separate ovnsrom, enten over eller ved siden av hverandre. Disse er flotte hvis man ofte lager større mengder mat eller har en stor familie, siden man kan lage flere forskjellige retter samtidig. De er også meget allsidige siden man kan bake og grille forskjellige retter samtidig, eller bake to retter som krever forskjellige steketemperaturer.

Har man ikke behov for et stor ovnsrom, finnes det også små miniovner. Disse kan være svært praktiske i kombinasjon med eksempelvis ett minikjøkken, og tar opp svært lite plass.

Funksjoner

For ovner har man en rekke forskjellige funksjoner tilgjengelig. Når man skal velge hvilke man ønsker, er det viktig å vurdere både praktiske og estetiske aspekter. Som en hovedinndeling kan man skille mellom ovner med eller uten varmluftsfunksjon. Har man ikke varmluftsfunksjon snakker man gjerne om over- og undervarme. Har man ikke dette, snakker man gjerne om en variant med over- og undervarme. Varmluftsfunksjonen gjør at man får fordelt varmen jevnt ved hjelp av en vifte. Det er da mulig å forberede flere retter samtidig. I tillegg kan disse ovnene bli fortere varme, i tillegg til at de fortere kjøles ned.

Mange ovner har forhåndsinnstilte stekeprogrammer som er optimerte for visse typer steking, slik som pizzafunksjon eller spesielle bakeprogrammer. Disse kan i mange tilfeller være svært praktiske og nyttige. Utover dette er det en rekke funksjoner som tids innstilling, uttakbare ovnsstiger, roterende grillspyd, belysning, integrerte steketermometer og selvrens.

Selvrens

Enkelte modeller kommer med program for selvrens. Dette vil si at disse ovnene i stor grad er i stand til å rengjøre seg selv. Det finnes en rekke forskjellige varianter av selvrens, som alle fungerer på litt forskjellig måte. Prolyseovner varmer seg opp til 500*C, noe som gjør at eventuelle matrester eller fett, blir til aske. Man kan dermed tørke av dette når den har kjølt seg ned. Katalyseovner har en emaljering som absorberer fettsprut. Man må da jevnlig varme opp ovnen til 250*C for en times tid for å brenne dette bort, og tørke dette bort med en fuktig klut når den har kjølt seg ned. En tredje variant av selvrens er damprengjøring. Funksjonen krever da at man setter om lag en ½ liter med vann i en form inne i ovnen, og setter i gang selvrenseprogrammet. Når ovnen da har kjølt seg ned er det bare å tørke av eventuell skitt.

Andre faktorer å overveie

Sikkerheten være en viktig faktor når man går til innkjøp, kanskje spesielt hvis man har barn. En rekke av ovnene kommer med sikkerhetsfunksjoner som sikkerhetslås, kjølefunksjon, automatisk slukkeknapp. En sikkerhetslås vil eksempelvis sikre at barn ikke får åpnet ovnen, eller endret innstillingene på ovnen, like lett. Isolerte ovner, med ekstra lag med frontglass, kan også være et kjekt trekk ved ovnen. Dette gjør da av overflatetemperaturen på fronten av ovnen er noe lavere. Man minimerer dermed sannsynligheten for brannskader eller lignende, samtidig som denne funksjonen kan være en fordel hvis man har et lite kjøkken som fort vil kunne varmes opp.

Samtidig kan det være nyttig å overveie hvilke typer knapper og display ovnen er utstyrt med. Enkelte berøringsdisplay kan eksempelvis være litt kronglete å anvende hvis man hurtig ønsker å regulere temperaturen når har på ovnsvotter, eller er våt på hendene.

Er du i tvil om hvilken ovn du skal velge eller har du andre spørsmål om harde hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe vårt kundesenter på tlf. 21 95 92 08. Kontakt oss også gjerne via e-post på [email protected]

Favoritter

Lukk