21 95 92 08 åpent i dag kl. 12-17
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-19
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
0 Kurv
Meny

Få 15 % på ALT*

*Gjelder ikke allerede nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre tilbud eller prismatch. T.o.m. 24/10-17.

×

Tørketromler

Tørketrommel

Mange nordmenn henger klær til tørk ute, men det er ikke alle som har muligheten for det. Og det er heller ikke alltid det er vær til det. Dermed blir tørketrommelen en uunnværlig hjelper i hverdagen, og kanskje spesielt for familier, som har små barn. Her får du en rask guide, til hvordan du finner den tørketrommelen, som passer deg best. Det er nemlig flere ting, som det er verdt å tenke over.

Hvilken tørketrommel passer meg best?

Grovt sagt fins de 3 forskjellige tørketromler: utluftingstromler, kondenstromler og tørkeskap. Det er stor forskjell på disse tre, spesielt når det kommer til hvordan de skal monteres.

Utluftingstrommelen

Utluftingstrommelen slipper den varme og fuktige luften ut i det fri. Har du allerede en slik tørketrommel kan du enkelt koble den nye, til det gamle avtrekket. Har du ikke en utluftingsventil, skal dette lages til. Du finner ofte denne tørketrommel typen i rekkehus og villaer, men den kan også installeres i leiligheter, som har en utluftingskanal. Utluftingstrommelen tørker ofte mer effektivt enn kondenstrommelen, men er til gjengjeld mindre energivennlig.

Kondenstrommelen

Når du kjøper en kondenstrommel, slipper du å tenke på utluftingskanaler. Kondenstrommelen henter nemlig inn den kalde luften fra rommet den står i, og varmer den opp, slik at den kan tørke klærne. Trommelen omdanner så fuktigheten og varmen fra klærne til vann, som så samles i en beholder. Beholderen skal du tømme etter hver tørk. Syns du det høres tidkrevende ut, finnes det kondenstromler, med dreneringslange, som kan kobles til avløpet.

Kondenstromler er ofte mer energieffektive enn utluftingstromlene, spesielt hvis de har en varmepumpe. Grunnen til det, er at disse tørketromlene gjenvinner luften flere ganger i løpet av tørkeprosessen.Du skal bare huske på at kondenstrommelen står best i et større rom, med god utluftingsmulighet. Det er nemlig ikke til å unngå at litt av fuktigheten havner i luften i rommet.

Tørkeskapet

Tørkeskap er spesielt gode til ting, som ikke liker seg så godt i en vanlig tørketrommel, f.eks. ull, silke og andre ømfintlige materialer. Dessuten kan man tørke sko, støvler og jakker her. Tørkeskapet er ikke en erstatning for tørketrommelen, men kan være godt å ha i tillegg, hvis man for eksempel har mange ømfintlige plagg, eller går mye tur i vær og vind.

Hva skal tørketrommelen koste?

Mange tenker pris, når de ser etter en ny tørketrommel. Men, det er viktig å huske at det den koster nå, ikke nødvendigvis er like billig på lang sikt. Hvis du velger en energivennlig tørketrommel, kan du spare inn mange penger, selv om den kanskje koster litt mer enn de andre, til å begynne med. Spesielt hvis du bruker den ofte. Det kan med andre ord lønne seg å tenke energivennlig, og gjerne også i levetid.

Det lønner seg å tenke energivennlig

Når du kjøper store hvitevarer er det alltid en god ide å ta en ekstra kikk på energimerket. Energiskalaen for tørketromler går fra A-D, og her er A best. A er dessuten inndelt i nivåer fra A til A+++. Jo flere plusser, jo bedre. En tørketrommel, som har A++ koster gjerne litt mer enn en tørketrommel, som er merket B, for eksempel, men pengene sparer du raskt inn på strømregningen. Forskjellen mellom en trommel med A++ og en med B kan nemlig være opptil 50% lavere energiforbruk.

Hvor mye kan den tørke?

Kapasiteten i tørketrommelen har mye å si, spesielt for deg som har en stor familie. Tommelfingerregelen her er enkel. Desto flere man er, desto større kapasitet skal tørketrommelen ha. En liten husstand på 1-2 voksne kan typisk klare seg med en kapasitet på 3-5 kg, mens den litt større husstanden, med f.eks. et barn, skal gå etter 6-7 kg. Den gjennomsnittlige familien med 2-3 barn bør kikke etter tromler med plass til 8-9 kg, mens 10-12 kg egner seg best til storfamilien.

Praktiske programmer til hjelp i hverdagen

Det fins mange forskjellige tørketromler på markedet, og flere av dem har smarte funksjoner, som kan være en ekstra hjelp i hverdagen. For eksempel kan man få tørketromler med lys i tromlen, så du enkelt ser om du har fått med deg alt. Det fins også tromler med sensorer, som registrerer fuktigheten i klærne, og som stopper automatisk, når klærne tørre. Funksjonen utsatt start gir deg litt mer frihet til å planlegge dagen, du kan nemlig bestemme når tørketrommelen skal gå i gang, over natten, eller før du kommer hjem fra jobb.

Du trenger ikke kjøpe en bråkebøtte

Ikke glem å sjekke lydnivået, når du kjøper en ny trommel. Det er ikke noe som er verre enn en maskin som brummer så høyt, at du plages av det. Bor du i en liten leilighet, eller har du ikke en vaskekjeller å plassere tørketrommelen i, er det best om lydnivået ikke ligger for høyt. Se etter på spesifikasjonene, hvor mange desibel den er på, og husk at en vanlig samtale pleier å ligge rundt 60dB.

Favoritter

Lukk