21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
  • Mandag9-20
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

*Gjelder ikke varer merket med "Sjekk prisen", "Bestseller" og kan ikke kombineres med prismatch. Se tilbudets varighet på det enkelte produkt.

Vaskemaskiner

Vaskemaskin – Vi hjelper deg!

Er du på jakt etter en ny vaskemaskin? Men vet ikke helt hvilken du skal kjøpe? Bare rolig, vi hjelper deg! På WhiteAway.no finner du et vell av forskjellige vaskemaskiner, typer og modeller, både billige og dyre og med mange forskjellige funksjoner. Synes du det er vanskelig å finne ut hvor du skal begynne? Det vil vi gjerne hjelpe deg med. Nedenunder har vi samlet noen av de viktigste tingene du skal tenke på, før du investerer i en ny vaskemaskin.

Trenger du hjelp med å finne den riktige vaskemaskin? Se vår vaskemaskinguide

Hvilken type skal du velge

Se for deg en vaskemaskin. Den er hvit, den er firkantet og den har luke i front? I Norge er den tradisjonelle, frontmatede vaskemaskinen veldig populær. I noen andre land er det faktisk den toppmatede vaskemaskinen som leder an. Ofte er den toppmatede versjonen smalere, den har mindre kapasitet, og du putter klesvasken i fra toppen. En fordel for deg som har dårlig rygg, og for deg som har lite plass hjemme. De fleste modellene er faktisk kun 40 cm i bredden.

Det finnes også en tredje versjon, som noen vil si har alt. Den kan nemlig vaske og tørke klær i samme maskin, derav navnet kombinert vask/tørk. Har du lite plass hjemme, og har ikke plass til å tørke ute, er dette maskinen for deg. Du skal bare være oppmerksom på at de kombinerte maskinene oftest kan tørke halvparten av det du kan vaske. Er vaskekapasiteten på 8 kilo, er tørkekapasiteten oftest på 4 kilo.

Hvor stor skal vaskemaskinen være?

Kapasiteten på vaskemaskinene varierer fra 3-12 kg. Hvis man regner grovt, kan man si at ett antrekk, med ett par bukser, en genser, sokker og undertøy, veier 1 kg. En familie på fire kan altså godt klare seg med en kapasitet på mellom 8 og 9 kg. Som standard er vaskemaskinen 60 x 60 (cm) i bredde og dybde. Er det trangt om plassen hjemme, fins det også modeller med 36 cm i dybde. Er det en smal vaskemaskin du er på utkikk etter, skal du ta en kikk på den toppbetjente varianten, som oftest er 40 x 60 (cm) i bredde og dybde.

Kapasitet

Velg riktig kapasitet:

3,5-5 kg: Liten husstand på 1-2 personer
6-7 kg: Litt større husstand med f.eks. 2 personer og 1 barn
8-9 kg: Gjennomsnittlig husstand med 2 voksne og 2-3 barn
10-12 kg: Stor husstand med 5+ personer

Energiforbruk

Vaskemaskiner fås i mange forskjellige energiklasser, og det er ikke alle som er like gode for budsjettet på lang sikt. De mest energieffektive modellene er gjerne litt dyrere i begynnelsen. Men når det gjelder vaskemaskiner, sparer man ofte dette inn dette på strømregningen. Er du på utkikk etter en god og langsiktet investering, anbefaler vi at du går for energiklasse A, og så mange plusser som mulig. Faktisk ligger de fleste modellene i dette sjiktet.

Motortype

Vaskemaskinene leveres enten med en børsteløs- (kullfri) eller en tradisjonell motor. De tradisjonelle motorene har kullbørster, som slites ned ettersom tiden går. Ergo må de også byttes ut fra tid til annen. I den børsteløse motoren har man fjernet kullbørsten, noe som også er med til å gjøre maskinen mer stillegående.

Program og funksjonalitet

Vaskemaskinene leveres med flere forskjellige programmer, som er med til å gjøre klesvasken så effektiv og skånsom som mulig, f.eks. øko-program, hurtigvask og dampprogram. Flere av vaskemaskinene leveres også med vektregistrering, som måler mengden klær i trommelen og tilpasser mengden av vann, tid og vaskemiddel deretter.

Det finnes mange forskjellige vaskemaskiner å velge mellom. På siden finner du for eksempel:
Miele Vaskemaskiner
Bosch Vaskemaskiner
Siemens Vaskemaskiner
Electrolux Vaskemaskiner

Kan du vente litt med en ny vaskemaskin? Kjøp din vaskemaskin billig på Black Friday.

Dersom du fortsatt er i tvil om hvilken vaskemaskin du skal velge, er du alltid velkommen til å kontakte oss. Vi hjelper deg gjerne videre. Du kan kontakte oss på chatten, sende en mail til [email protected] eller ringe til oss på 21 95 92 08.

Favoritter

Lukk