21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-17
 • Mandag9-17
 • Tirsdag9-17
 • Onsdag9-17
 • Torsdag9-17
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-17
 • Søndag12-17
Lukk
Chatten er
åpen
Favoritter
×

Favoritter

0 Kurv
Meny

Få 5 års forsikring med på kjøpet*

Se produktene her *Kampanjen gjelder kun utvalgte produkter t.o.m. 22/7-17.

×

Ovner

Ønsker du ikke en tradisjonell komfyr, er det mulig å kjøpe henholdsvis en ovn og en kokeseksjon. Utvalget av ovner stiger stødt, og det kommer jevnlig ny teknologi på området. Valget av en innbyggingsovn er i høygrad et spørsmål om design. Går du primært etter det beste forhold mellom pris og kvalitet, behøver du ikke ha den store pengepung fremme. I den absolutt dyreste prisklasse betaler du primært for designet, men da får du en rekke avanserte funksjoner. Etter lesingen av denne guide skulle du gjerne bli litt klokerer på følgende områder:

 • Hva er en innbyggingsovn?
 • onvsrom
 • Sidehengt vs. bunnhengt ovn
 • Energiklasse og energiforbruk
 • selvrensfunksjon
 • Andre spesifikasjoner

Se hele utvalget av Ovner

Hva er en innbyggingsovn?

Hos WhiteAway.no kan du under ovner velge mellom innbyggings-, damp-, eller mikrobølgeovn. Denne oppdelingen er primært med henblikk på å gjøre søkingen etter en ovn lettere for deg, fordi eksempelvis kan en innbyggingsovn også kan ha en dampfunksjon.

Overordnet sett er en innbyggingsovn altså en innbyggingsovn i den forstand, at den er adskilt fra din kokeseksjon, og derfor kan innbygges i den arbeidshøyde, som er mest behagelig for dig. Innbyggingselementer gjør den også smart i forhold til, at du kan plassere den så høyt at de nyskjerrige barna ikke kan komme til.

Ovnsrom

Ved ovnsrom skal du være oppmerksom på volumet. jo større volumet er, jo mere kan det naturligvis være i ovnen. volumet gjelder både i høyde og bredde, da bredden eksempelvis avgjør, hvor stor en bakeplate du kan ha i ovnen. Størrelsen på ovnsrommet beregnes i liter.

Sidehengt vs. bunnhengt ovn

Tidligere har bunnhengte ovner vært den eneste mulighet, men innen for de siste par år er det også blitt mulig å velge en sidehengt ovn. Forskjellen på de to modeller er ganske eneklt, om døren skal åpnes nedover eller om den skal kunne åpnes fra siden.

Fordelen ved sidehengte dører, er at du kan komme helt tett inntil ovnsrommet, som kan gi deg en bedre arbeidsposisjon. Ønsker du en sidehengt dør, stiller dette noen kra til din innrettning i forhold til å kunne åpne døren helt opp. Hvis ovnen er plassert under kokeplatern, vil den sidehengte også kunne brukes her, idet man har mulighet for å sitte på huk foran ovnen.

Energiklasse og energiforbruk

Energiklasse forteller, hvor stort et energiforbruk produktet har. Skalaen for hvitevarer varierer fra A til G - hvor A er det beste. Energiklasse A er ytterlige delt opp i A++ og A+. Produkter i klasse G kan bruke helt opp til 3 ganger så mye energi som produkter i klasse A.

Som utgangspunkt avhenger energiforbruket av ovnens størrelse. Jo større ovnens rominnhold er, jo mer energi skal det brukes for å varme ovnen opp. Typisk bruker en ovn med et rom innhold på 50 liter mellom 0,75 og 1,0 kWh ved en times bruk. Bruker du ovnen ca. 500 timer årlig, ligger det en besparelse på cirka 250 kr. årlig ved å velge den mest energivennlige ovn, fordi du gjennomsnittlig betaler 2 kr. pr. kWh.

Selvrensfunksjon

Pyrolyse:

Pyrolyse har vist seg å være uhyre effektivt - uansett, hvor skitten din ovn er av mat og fett. Det er en naturlig prosess, hvor ovnen over en 120 min. periode oppvarmes til 500 grader. Ved den høye temperatur omdannes alle fett og matrester i ovnen til fin aske, som etter en 30 min. avkjølingsperiode enkelt kan gjøres ren med en fuktig klut. En pyrolyse rengjøring vil typisk kun kose 4-5 kr.

Katalytisk selvrens:

Dette er en spesiell emalje, som nedbryter søl og fett under bruk, når ovnen kjører på mere enn 200°C

Andre spesifikasjoner

Dampfunksjon

Å lage mat med damp er bedre for smaksløkene. Dampkoking er en skånsom tilberedningsmetide, hvor maten bevarer sin smak, farge og form. Vitaminer og næringstoffer bevares bedre i forhold til andre tilberedningsmåter. Du kan tilberede en lang rekke matvarer i en dampovn, da den er ideel til grønnsaker, fisk, tilbehør og desserter samt til oppbevaring og opptining.

Elektronisk styring

Sikrer en nøyaktig temperatur i ovnsrommet typisk +/- 1 grad, hvilket øker sjansen for et godt resultat

Inbygget steketermometer:

Dette er lettere å bruke enn et løst steketermometer. Her kan ovnen selv regne steketiden ut, hvilket letter planleggingen i forhold til den øvrige matlagingen.

Katalysator

En smart funksjon som kan bidra til at at matlukten i kjøkkenet reduseres.

Fulluttrekk

Med fulluttrekk kan du trekke platene helt ut av ovnen uten at de tipper. Funksjonen er eksempelvis smart, når du skal helle mer væske til steiken eller lignende.

Barnesikring

Har du barn i huset, er det er riktig god idé å vurdere barnesikring på din ovn. Funksjonen gjør det vanskelig å åpne døren for de små barna. Utover dette kan du også vurdere, hvor varm døren blir utvendig, hvis du velger å henge din ovn i barnehøyde.

Er du i tvil om, hvilken ovn du skal velge, eller har du andre spørsmål angående hvitevarer, er du alltid velkommen til å ringe WhiteAway.no's kundeservice på tlf 21 95 92 08