21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-20
 • Mandag9-20
 • Tirsdag9-19
 • Onsdag9-19
 • Torsdag9-19
 • Fredag9-16
 • Lørdag12-16
 • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Miljøretur

Kast og gjenbruk miljøvennlig med whiteaway

Gjør det enkelt for deg selv og miljøet når du skal kaste gamle hvitevarer.

Et nytt kjøleskap betyr ofte at man må kaste et gammelt. Det samme gjelder vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, tørketromler, frysere, ovner og andre store hvitevarer. Men hvordan blir du kvitt dem? Unngå problemer, tunge løft og vondt i ryggen – og vær sikker på at du får kastet hvitevaren på en miljøvennlig måte. La oss hjelpe deg med å hjelpe miljøet. Velg tilleggstjenesten "Kassering av din gamle hvitevare", så gjør vi det enkelt for deg ved å ta den gamle maskinen i retur.

Hva skjer med den gamle hvitevaren?

Hvitevarer skal ikke kastes sammen med annet avfall ifølge loven. De skal gjenbrukes på en ansvarlig måte. Det tar vi alvorlig hos Whiteaway. Når vi tar med den gamle hvitevaren, sikrer vi at den blir gjenbrukt på en miljømessig sikker måte, slik at vi ikke risikerer å spre miljøfarlige stoffer i naturen.

Vi transporterer hvitevaren til et godkjent gjenbruksanlegg med den beste tilgjengelige teknologien for optimal ressursutnyttelse. En gammel oppvaskmaskin inneholder f.eks. både jern, kobber, aluminium og glass. Dette er materialer som kan gjenbrukes i andre produkter. Et eksempel er aluminium, som med fordel kan smeltes om og gjenbrukes til biler og forskjellige kjøkkenapparater.

Kassering og gjenbruk av emballasjen fra den nye hvitevaren din

Velger du at vi skal montere den nye maskinen, tar vi også med oss emballasjen i retur. Da slipper du at det ligger i igjen i hjemmet, og så trenger du ikke å tenke på hvor og hvordan du skal kvitte deg med emballasjen på en miljøriktig måte. Vi sender all isopor, plast og papp til gjenbruk.

Whiteaway samarbeider med ERP Norway for å bidra til en sirkulær økonomi. ERP er et godkjent returselskap for EE-avfall (hvitevaren) i hele Europa. De har landsdekkende innsamling, gjenvinning og håndtering av EE-avfall. Du kan lese mer om ERP Norway her.

Vi tar gjerne med den gamle hvitevaren, men det noen få ting du bør være oppmerksom på

Om kasseringstjenesten: Kasseringstjenesten omfatter kun hvitevarer og avhenger av hvilken leveringstjeneste du har valgt. Det betyr at sjåføren henter den gamle varen der den nye skal leveres. Nedenfor ser du hva du må være oppmerksom på hvis du kjøper kasseringstjenesten sammen med leveringen. Ønsker du at vi tar med gamle hvitevaren ved din levering, skal det tilvelges når du bestiller den nye varen. 

 1. Ved levering av ny vare til fortauskanten (standard levering): Den gamle varen må være avmontert og satt utenfor hjemmet ditt, slik at sjåføren kan ta den med.
 2. Ved levering og innbæring av ny vare i hjemmet: Den gamle varen må være avmontert og stå klar på gulvplan, slik at sjåføren kan ta den med.
 3. Ved levering og montering av ny vare: Velger du at vi skal montere den nye hvitevaren, avmonterer vi også den gamle. Du må bare sikre at den gamle hvitevaren kan transporteres ut av hjemmet ditt med vår automatiske sekkevogn. Du må derfor være sikker på at varen går fritt gjennom f.eks. hoveddøren og lignende, da den gamle varen kan ha andre dimensjoner enn den nye.
 4. Ved side-by-side-kjøleskap: Fordi vi ikke tilbyr innbæring av side-by-side-kjøleskap, kan vi dessverre heller ikke bære ut det gamle fra huset ditt. Det må derfor stå klart utenfor, selv om vi bærer inn den nye varen.

Dersom hvitevaren skal hentes av kommunen som grovavfall, må du huske å sjekke når du skal sette den på gaten i din kommune, slik at den ikke står i lengre tid og utleder miljøskadelige stoffer.

 

Favoritter

Lukk