21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-19
  • Mandag9-19
  • Tirsdag9-17
  • Onsdag9-19
  • Torsdag9-19
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Meny

Vær med i konkurransen - gavekort på 1.000 kr.*

Hvitevarer som passer til ditt IKEA kjøkken

Oppvaskemaskiner til ditt IKEA kjøkken

Har du et spørgsmål? Ring til oss på 21 95 92 08


Mangler IKEA-kjøkkenet ditt en oppvaskmaskin til skittent servise?

Synger oppvaskmaskinen på siste vers, eller begynner du å bli lei av å vaske opp for hånd? Det forstår vi godt. Det er også mye morsommere å fylle en oppvaskmaskin enn å bruke masser av tid på å skrubbe løs på serviset med såpe og vann. Det finnes flere forskjellige typer oppvaskmaskiner. Så når du er på utkikk etter en ny oppvaskmaskin til IKEA-kjøkkenet, foreslår vi at du starter med å undersøke hvilken type som passer inn på IKEA-kjøkkenet.

 

Forskjellige typer oppvaskmaskiner

Innebygd oppvaskmaskin: En vanlig innebygd oppvaskmaskin settes bare under benkeplaten ved siden av de andre skapelementene på kjøkkenet.

Integrert oppvaskmaskin: På en integrert oppvaskmaskin monteres en skapdør på fronten av oppvaskmaskinen, noe som gir oppvaskmaskinen en mer diskre fremtoning blant de øvrige elementene på kjøkkenet. Vær oppmerksom på at når du velger en integrert oppvaskmaskin til IKEA-kjøkkenet ditt, har vi et eget utvalg som passer målene. Og frontplaten må du kjøpe hos IKEA, slik at den passer til resten av kjøkkenløsningen. Har du et kjøkken med 2–3 delte dører, er utvalget et annet. I så fall vil vi anbefale deg å ringe oss, så vi kan hjelpe deg med å finne en som passer perfekt til kjøkkenet ditt.

Frittstående oppvaskmaskin: En frittstående oppvaskmaskin får du levert med sideplater og topplate. Dermed kan du plassere den akkurat der du vil på IKEA-kjøkkenet ditt – hvis det er mulig å koble den til vann og strøm naturligvis.

Benkoppvaskmaskin: Det er også mulig å få en benkoppvaskmaskin, som er ment å stå på kjøkkenbordet. Denne kan kun vaske noen få kuverter av gangen, men kan være en god løsning på et kjøkken med lite plass. Alternativt fås den tradisjonelle oppvaskmaskinen også i en smalere utgave.

Smale oppvaskmaskiner: Smale oppvaskmaskiner er, som navnet antyder, smalere enn vanlige oppvaskmaskiner. En vanlig oppvaskmaskin har en standardbredde på ca. 60 cm, mens smale oppvaskmaskiner har en bredde på ca. 45 cm.

 

Hva mer bør jeg vurdere før jeg kjøper en ny oppvaskmaskin til IKEA-kjøkkenet mitt?

Kapasitet: Hvor mange personer er det i husstanden din? Oppvaskmaskiner fås i tradisjonell størrelse med plass til 12–14 kuverter, mens benkoppvaskmaskinen kan vaske mellom 4–6 kuverter av gangen. En husstand bestående av 4–5 personer vil vanligvis ha bruk for en oppvaskmaskin med kapasitet til 12–14 kuverter, mens en husstand på 1–2 personer kan nøyes med mindre. Når det er sagt, avhenger det naturligvis også av hvor mye servise dere bruker til vanlig. Du bør velge størrelsen på IKEA-kjøleskapet ut fra kapasitetsbehovet, men også ut fra boligforholdene. Begynn derfor med å finne ut av hvor oppvaskmaskinen skal stå på IKEA-kjøkkenet, og hvor mye plass du har til den.

Lydnivå: Det kan være plagsomt med et høyt støynivå når oppvaskmaskinen står på kjøkkenet. For noen mer enn andre. Legg derfor merke til desibelnivået (dB), som vanligvis ligger omkring 50. Jo lavere tallet er, jo mindre støy.

Funksjoner: Det er også verdt å vurdere om du foretrekker at oppvaskmaskinen er innredet på en bestemt måte med f.eks. bestikkbakke eller kurv. Eller om det f.eks. skal være et hurtigprogram, et øko-program eller sensorstyring som tilpasser strøm- og vannforbruket. 

Energiforbruk: Vil du spare på strømregningen og samtidig redusere Co2-utslippet, bør du ta en kikk på energiklassen til oppvaskmaskinene. 1. mars 2021 kom det nye krav til energimerkingen fra EU. Det betyr at energiskalaen nå går fra A til G på oppvaskmaskiner.

 

Har du spørsmål, eller er du usikker på noe?

Det er bare å ta kontakt! Ring 70 70 29 29 – alle dager mellom kl. 8–22 – eller kontakt oss via chatten. Vi har et team av hvitevarespesialister som sitter klare til å hjelpe.


Favoritter

Lukk